Nesvakidašnji gaf predsednika Hrvatske: U državi je vanredno s*anje!

Foto: PrintScreen/Index.hr
27

Predsednik Republike Hrvatske Zoran Milanović napravio je nesvakidašnji lapsus komentarišući odluku Ustavnog suda o epidemiološkim merama.

On je rekao da se Ustavni sud “prepao” odlučujući o ustavnosti epidemioloških mera koje je doneo Nacionalni štab civilne zaštite i ocenio da odlukom Ustavnog suda o zakonitosti mera, rasprava o radu Štaba neće prestati, prenosi “Telegraf”.

“Tu se određena ljudska prava suspenduju i to na duže vreme. Donesen je jedan vrlo nejasan i labav pravni okvir i Ustavni sud se prepao, ali to je ljudski”, rekao je Milanović u utorak novinarima, komentarišući odluku Ustavnog suda da su epidemiološke mere Nacionalnog štaba donete u skladu sa Ustavom.

“To je sad takva odluka biće problema zbog nje, to nije mudra odluka po meni i u tom smislu ja je primam na znanje. Ne mogu protiv nje, ali neću ćutitati i braniću Ustav i ustavne slobode onako kako ih vidim i doživljavam”, izjavio je Milanović odgovarajući na novinarska pitanja o odluci Ustavnog suda o Stožeru.

Milanović je danas, prisustvujući dočeku 12. hrvatskog kontingenta iz mirovne misije u Avganistanu, još jednom ponovio svoj stav da je u Hrvatskoj vanredno stanje, stanje prirode katastrofe kao i u celoj Evropi, a tom prilikom mu se dogodio neviđeni lapsus.

“U Hrvatskoj je de facto vanredno stanje. To nije ratno stanje. To od početka naglašavam. plašili su nas vanrednim stanjem, ali mi, kao i cela Evropa, živimo u vanrednom stanju. To nije normalno stanje. I upravo zato u takvoj se situaciji primenjuju posebne mere, i to je sve. Ratno stanje je nešto sasvim drugo. Ovo je s*anje… stanje prirodne katastrofe”, rekao je Milanović.

Gaf hrvatskog predsednika možete pogledati ovde.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More