Svet premašio cifru od 30 miliona zaraženih, SZO upozorava na širenje korone i dolazak zime i gripa

(Sven Hoppe/dpa via AP)
48

Svet je premašio cifri od 30 miliona zaraženih korona virusom, pokazuju podaci sajta Worldometer.

Prema poslednjim podacima, u svetu je obolelo 30 042 218 ljudi, a preminmulo je 945 164.

Oporavilo se 21 808 302 obolelih.

SZO upozorava na širenje kovid-19 i dolazak zime i gripa

Svetska zdravstvena organizacija upozorila je danas da se kovid-19, bolest izazvana novim korona virusom, širi zabrinjavajućim tempom u nekim delovima severne hemisfere, nekoliko meseci udaljenim od zimske sezone gripa.

“Počinjemo da vidimo zabrinjavajuće trendove u nekim zemljama”, rekla je Marija Van Kerkhove, tehnička direktorka SZO za kovid-19 tokom veb prenosa na društvenim mrežama, prenosi Rojters.

“Primećujemo porast broja hospitalizacija u odeljenjima intenzivne nege, posebno u Španiji, Francuskoj, Crnoj Gori, Ukrajini i nekim delovima Sjedinjenih Država. To je zabrinjavajuće, jer još nije počela sezona gripa”, rekla je Van Kerkhove.

Van Kerkhove je navela da se u nekoliko zemalja povećava broj hospitalizacija ljudi starosti između 15 i 49 godina, zaraženih kovidom-19.

Majk Rajan, glavni stručnjak SZO za hitne slučajeve, savetovao je ljude sa visokim rizikom od infekcije kovid-19 da se vakcinišu protiv gripa.

U Francuskoj treći najveći dnevni bilans novoobolelih

U Francuskoj je danas registrovano 9.784 novih slučajeva korona virusa što je treći najveći broj novoobolelih u jednom danu od početka epidemije krajem zime.

Za 24 sata preminulo je 46 osoba čime je ukupan broj žrtava dostigao 31.045, prenosi Rojters.

Od početka epidemije obolelo je 404.888 osoba.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More