Posle ove kazne ne bi vam palo na pamet da ne nosite masku!

Foto: Pixabay
24

Stanovnici jednog ruralnog okruga u Indoneziji koji ne nose zaštitne maske za lice suočavaju se sa kaznom u vidu kopanja grobova za preminule od COVID-19.

Lokalne vlasti ovu kaznenu meru su uvele da bi stanovništvo primorale da u većoj meri doprinese sprečavanju širenja pandemije COVID-19, a 9. septembra ona je izrečena trojici sredovečnih muškaraca i petorici maloletnika.

Kako navodi CNN, alternativa ovom vidu “društvenog kažnjavanja” je plaćanje novčane kazne u protivvrednosti od 10 dolara.

Iako je nošenje maski na javnim mestima obavezno širom Indonezije, deo stanovništva se tome izrazito protivi i ne poštuje to pravilo, kao ni obavezu održavanja fizičke distance, a centralne vlasti su određivanje kazni za te prekršaje prepustile lokalnim organima.

U Indoneziji je ukupno registrovano gotovo 230.000 slučajeva COVID-19, od kojeg je u toj zemlji preminulo najmanje 9.100 ljudi.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More