Išla od bara do bara, zarazila ljude KORONOM u Nemačkoj a sad ima i OPRAVDANJE!

Foto: PrintScreen/Fejsbuk
104

Radanici američke vojske koja je u Nemačkoj kovidom-19 zarazila 76 ljudi, preti 10 godina zatvora, piše Dejli mejl. Jasmin Adli (26) s Floride zarazu je prenela obilazeći barove, iako je bila inficirana.

Adli je čekala rezultate testa nakon nedavnog odmora u Grčkoj za koje je vreme išla po žurkama po Garmiš Parten Kirhenu, iako ju je već tada bolelo grlo,prenosi “Blic”.

U porukama do kojih je došao “Dejli mejl”, Adli zahvaljuje kolegama što su “došli na ‘rona parti” ali kaže i kako tada nije znala da je zaražena.

Bivši kolega kaže i kako je Adli radila u “Edelvajs rizortu” pre nego joj je testom potvrđen korona virus i da je tamo organizovala konferenciju za američke vojne snage o prevenciji zaraze kovidom–19.

Isti zaposlenik kaže i kako ne treba kriviti samo nju već i hotel koji je negovao ‘kulturu prikrivanja’ zbog koje su zaobilažena pravila o karantinu.

Adli sada preti zatvorska kazna jer je zarazila najmanje 23 osobe i još njih 710 izložila virusu zbog žurke nakon puta u Grčku početkom septembra.

U utorak je objavljeno da su zabeležena još tri slučaja zaraze korona virusom kod redovnih posetilaca barova koje je posetila i 26-godišnjakinja.

Izlazila je iako ju je bolelo grlo

Rizort o kojem se radi, zapravo je centar za rekreaciju američke vojske, “Armed Forces Recreation Center” (AFRC) koji koriste američki vojnici i njihove porodice.

Adli je 3. septembra posetila “Peaches bar”, a dan kasnije irski pab u Garmišu.

Jedan je izvor rekao da se u rizortu održavaju prilično žestoke žurke i i puno pije, pa da zaposlenici daju sebi oduška kad im je ugovor pri kraju.

Ono veče kad je posetila “Peaches bar”, Adli je imala bliske kontakte s mnoštvom ljudi, grlila ih i ljubila, a na povratku kući nije se osećala dobro.

Nakon povratka iz Grčke, radila je i u hotelu te posluživala goste u hotelskom kafiću i organizirala konferenciju sve do dana kad je dobila pozitivan test.

Zanimljivo je da je tema konferencije koju je organizovala bilo upravo sprečavanje širenja zaraze među američkim vojnicima.

U hotelu su sve znali, ali su prikrivali

Rizort je sada zatvoren na dve nedelje, ali jedan bivši radnik kaže kako je deo krivice i na samom resortu ukojem se njeguje ‘kulture kršenja pravila’.

Kaže da je čak i nakon što je resort na svojoj “Fejsbuk” stranici objavio da imaju zaraženog zaposlenika, gostima i dalje bilo dozvoljeno dolaziti u hotel pa nisu bili obavešteni o infekciji. Samo im je rečeno da će se morati odjaviti do nedelje.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More