Štrajk zaposlenih u laboratorijama u Francuskoj, a ovo su samo neki od razloga

foto:pixabay
33

Nekoliko stotina radnika laboratorija za testiranje na Kovid 19 u Francuskoj obustavilo je danas rad u znak protesta zbog loših uslova rada, saopštio je jedan od najvećih sindikata, CGT.

Kako navodi Rojters, do štrajka dolazi u trenutku kada Francuska namerava da poveća obim testiranja na korona virus kako bi suzbila epidemiju.

Sindikat navodi da je zbog štrajka već došlo do problema u testiranju u nekim gradovima i da bi takva situacija mogla da se nastavi ako se ne postigne dogovor sa vlasnicima laboratorija.

Predstavnik sindikata Erik Selini kaže da bi ovakva situacija mogla da potraje nedeljama.

“Bonus za kovid nije odgovor. To će koristiti radnicima s obzirom na visinu plate, ali samo po sebi nije dovoljno”, rekao je on.

Neki zaposleni u laboratorijama žale se da su uslovi rada kao “u ratu”, da se susreću sa prevelikim pritiscima i agresivnim pacijentima. Ovaj sindikat optužuje predsednika Emanuala Makrona da je uništio sistem socijalne zaštite, javne službe i da je interese krupnog biznisa stavio ispred dobrobiti radnika.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More