Francuska će zbog korone uvesti još strožije mere u nekim oblastima

foto Pixabay
36

Francuska će, u borbi protiv korona virusa, uvesti strožije mere u Lionu i Nici, izjavio je danas francuski ministar zdravlja Oliver Veran, navodeći da se još tri regiona u kojima su mere već na snazi smatraju “crvenim zonama”.

Regioni u kojima su ranije uvedene dodatne mere su Marsej, Bordo i francuska teritorija u karipskom moru Gvadelupe.

Veran nije precizirao kakve će se mere uvesti, ali vlasti u Lionu i Nici imaju vremena do vikenda da predstave planove za dodatne mere francuskoj vladi, prenosi Rojters.

Tokom septembra, došlo je do povećanja broja zaraženih u Francuskoj, a premašen je i dnevni rekord u broju novoobolelih.

Raste i broj obolelih u bolnicama i na odeljenjima intenzivne nege, ali taj broj i dalje nije velik kakav je bio proletos.

“U situaciji smo, posebno regioni koje sam pomenuo, gde mogu samo da tražim da udvostručite ere, posebno u broju ljudi koje viđate svakodnevno. Porodična okupljanja su glavno izvorište kovida-19”, rekao je francuski ministar zdravlja.

Prema Veranovim rečima, ukoliko bi svi smanjili broj društvenih kontakata, smanjilo bi se širenje virusa.

Dodatne mere, koje su od ponedeljka na snazi u Marseju i Bordou, uključuju okupljanja na plaži, posete domovima za stare i prisustvovanje javnim dešavanjima.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More