SVE UNOSNIJI BIZNIS! Avio taksiranje je neverovatno dobra investicija, ako imate pet miliona evra!

foto: Printscreen Youtube
61

U Srbiji je u poslednje vreme veoma popularan avio-taksi.

Prema podacima Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, broj operatera koji poseduju sertifikat vazduhoplovnog operatera, koji im omogućava da obavljaju prevoz putnika uz naknadu, a koji imaju do 10 putničkih sedišta, iznosi sedam, od kojih šest koristi avione, a jedan operater helikoptere.

Ukupan broj vazduhoplova koji imaju do 10 putničkih sedišta, a koje koriste tih sedam operatera je 26 (23 aviona i 3 helikoptera), navode iz Direktorata.

“Prince Aviation i Air Pink su dve najveće avio-taksi kompanije u regionu i šire”, kaže za B92.net Petar Vojinović, glavni urednik vazduhoplovnog portala Tangosix.

Vojinović kaže da su u nekim trenucima te dve kompanije imale po 10 i više aviona u upotrebi. Prema njegovim rečima, naročito se po mogućnosti održavanja i modifikacija ističe Princ Aviation.

Kako kaže Vojinović, naše tržište je premalo za ovaj posao, pa je većina tih letova sa trećih tržišta. Naime, većinom se avioni iznajmljuju u vidu lizinga, često od kompanija koje su ih kupile, ali im je preskupo i nepraktično da ih koriste samo za svoje potrebe.

Takođe jedna osoba može da poseduje avion, ali je nepraktično i da ga lično koristi zbog svih bezbednosnih zahteva koje propisuju regulatorni organi države.

“To je neverovatno dobra investicija, ako imate pet miliona evra. Kupi se avion i onda se izdaje, pa ga tek operateri stavljaju na tržište i snose troškove plata pilota, održavanja, obuke, goriva i administracije”, objašnjava Vojinović.

“Naravno, sve to povećava cenu karte”, kaže on, međutim, dodaje da poslovnim ljudima prevoz avio-taksijem uštedi mnogo vremena jer je red letenja nebitan, zakazuju se poslovni letovi mlaznjacima, a na većim aerodromima, pa i na Aerodromu “Nikola Tesla”, postoje posebni VIP terminali koji eliminišu gužvu i čekanje.

 

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More