Bez gužve na Batrovcima, putnici kažu da su “s lakoćom prešli granicu”

49
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC /

Na graničnom prelazu Batrovci na ulazu u Srbiju nema gužve i pored najave da će od danas posle 18 sati svi povratnici iz inostranstva biti pod posebnim zdravstvenim nadzorom.

Kako je rečeno Tanjugu na graničnom prelazu, ni tokom prethodne noći nije bilo zadržavanja i čekanja su uobičajena kao i prethodnih dana.

Putnici koji dolaze iz zemalja sa nepovoljnijom epidemiloškom situacijom zbog virusa korona pri prelasku granice dobijaju zdravstveno upozorenje u kome su naznačene obaveze koje su putnici dužni da ispune, a tiču se obaveznog prijavljivanja lekarima.

Ekipa Tanjuga je na Batrovcima zatekla putnike koji dolaze u Srbiju iz pravca Hrvatske koji kažu da nisu imali problema prilikom prelaska granica, niti je bilo zadržavanja i zdravstvene kontrole, te da su, kako navode, sa lakoćom prošli granice.

Pojedini dolaze iz Tuzle, Zagreba, Ljubljane, Minhena…

Svi putnici koji su dobili zdravstveno upozorenje biće pod nadzorom koji će se sprovoditi deset dana, a koji ne podrazumeva ograničenje slobode kretanja.

Oni su u obavezi da se u roku od 24 časa, zbog nadzora, prijave preko portala www.e-zdravlje.gov.rs.

Kolone vozila i gužve na granici sa Crnom Gorom: Srbi požurili da se vrate pre 18 sati, najveće gužve se tek očekuju

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More