Noć kada je ceo Balkan plakao! 34 godine od pogibije članova Crvene jabuke (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen
567

Na današnji dan, 18. septembra pre 34 godine u saobraćajnoj nesreći nastradali su članovi jedne od najpopularnije sarajevske grupe “Crvena jabuka”.

Članovi benda krenuli su tog kobnog dana na svoju prvu turneju u Mostar, ali ih je zadesila teška nesreća koju su doživeli na putu iz Sarajaeva.

Na licu mesta poginuo je basista grupe Aljoša Buha, dok je frontmen i jedan od osnivača grupe Dražen Ričl zadobio teške povrede, kojima je podlegao 1. otkobra 1986. godine.

Petorica Sarajlija, dva Dražena, Zlatko, Aljoša i Darko, činili su prvu postavu “Crvene jabuke”.

“Veče 18. septembra je u Mostaru bila neobično toplo. Temperaturu u gradu je podizao i dugo najavljivani koncert sarajevske grupe Crvena jabuka. Na rukometnom stadionu “Kantarevac” okupilo se oko 1500 mladih koji su s nestrpljenjem očekivali početak koncerta.

Po nekom već ustaljenom pravilu, svima je bilo jasno da koncert neće početi u zakazano vreme (20 sati), ali kada su tehničari u 20.25 sati počeli da štimaju razglas puštajući kasetu Crvene jabuke, oduševljenje publike na rukometnom stadionu bilo je očigledno.

Svakog trenutka se očekivalo da na scenu stupi popularni bend i tako započne prvu turneju u svojoj karijeri…

Sarajevski pop-rok bend “Crvena jabuka” osnovan je 1985. godine, i osnovali su ga Dražen Ričl Zijo i gitarista Zlatko Arslanagić Zlaja, a pridružili su im se Dražen Žerić Žera, Aljoša Buha i Darko Jelčić Cunja.

 

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More