Iz Italije, do Nemačke, pa do Beograda: Kako izgleda putovanje avionom u doba korona virusa (FOTO)

Foto/Pixabay
118

Pandemija virusa kovid-19 promenila je način na koji se putuje avionom, jer su sada obavezne maske, ali su neke druge preventivne mere na aerodromima i tokom leta izmenjene u odnosu na početak pandemije.

Na aerodromima u Milanu, Frankfurtu i Beogradu insistira se na korišćenju zaštitnih maski i držanju bezbedne distance od barem metar i po među ljudima, a pravilo da se svim putnicima meri temperatura, koje je važilo tokom ranijih meseci pandemije, se ne primenjuje, navodi izveštač Tanjuga nakon leta iz Italije ka Nemačkoj, a zatim iz Nemačke ka Srbiji.

UPUTSTVO ZA PUTNIKE NA AERODROMU MILANO, FOTO TANJUG/ TIJANA RADOJKOVIC

Uprkos ranijim idejama da srednja sedišta tokom leta ostanu prazna zbog bezbedne fizičke distance, mnoge aviokompanije, suočene s teškim finansijskim posledicama pandemije, pokušavaju da prodaju sva mesta u avionu, što je bio slučaj i na letovima Lufhanze iz Milana do Frankfurta i iz Frankfurta do Beograda, jer su skoro sva sedišta u avionu bila popunjena.

Na aerodromima u Milanu i Frankfurtu insistira se na korišćenju zaštitnih maski i držanju distance među ljudima od najmanje metar i po, dok na avioletovima koji su maltene potpuno popunjeni nema distanciranja, a maske se mogu skloniti sa lica kada kabinsko osoblje poslužuje hranu i piće.

“Ugostitelji u Milanu poštuju pravila u borbi protiv kovida-19. U hotelu u blizini aerodroma svim gostima se meri temperatura termoskenerima, pa čak i u pojedinim restoranima u glavnom gradu Lombardije, međutim ne i na milanskom aerodromu Linate”, navodi izveštač po dolasku u Beograd uoči uvođenja novih mera nadzora.

UPUTSTVO ZA PUTNIKE NA AERODROMU MILANO, FOTO TANJUG/ TIJANA RADOJKOVIC

Mnogi ljudi suočavaju se s dilemom da li da se posle višemesečnih restriktivnih mera odluče za putovanje van svoje države ili da ostanu kod kuće zbog straha da će satima biti zatvoreni u avionu sa drugim ljudima.

PUTNICI NA AERODROMU U FRANKFURTU, FOTO TANJUG/ TIJANA RADOJKOVIC

Prethodnih šest meseci pravila u borbi protiv kovida-19 menjala su se veoma brzo, pa su i putovanja, poslovna ili privatna, bila neizvesna.

Srbija je na početku pandemije zabranila dolaske iz Italije, koja je tada bila jedna od najteže pogođenih zemalja virusom kovid-19, a zatim je Italija, nakon kratkog perioda kada je bilo dozvoljeno putovanje iz jedne zemlje u drugu, u julu zatvorila granice za državljane Srbije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More