Poklanjaju 3.000 evra: Smislili kako da se što više mladih venča baš tu

Pixabay/Snock Snap
32

Vlasti italijanske regije-ostrva Sicilija donele su odluku da svakom mladom paru koji odluči da se venča na Siciliji poklone 3 000 evra, piše dnenvi list “Hafington Post”.

Ponuda vazi sve do 31. jula naredne godine. Sicilija sa svojim baroknim palatama i vilama, srednjevekovnim crkvama i prekrasnom prirodom je privlačno mesto za ceremonije.

Najpoznatije venčanje, koje je obavljeno na ostrvu, je ono iz filma “Kum”, režisera Frensisa Kopole, u kojemu se sin mafijaškog kuma venčava sa lokalnom lepoticom.

Ovo filmsko venčanje lansiralo je Siciliju kao jedno od veoma cenjenih mesta za obavljanje svadbenih svečanosti, i podstaklo je formiranje niza malih porodičnih firmi koje su se bavile pripremom i organizovanjem svadbarskih svečanosti.

Do pandemije Covida19 najbrojniji mladenci i svatovi bili su iz Amerike i Japana, ali je karantin gotovo sasvima ukinuo delatnost koja je donosila godišnji prihod od 50 miliona evra.

Posledice krize trpe ne samo firme koje organizuju venčanja već niz pratećih delatnosti kao što je katering, fotografske usluge, konobari, hoteli, štamparije, a na gubitku su i mesta koja su iznajmljivana za svadbe ne samo prekrasne sicilijanske barokne vile i palate, već i muzeji, manastiri, sve je to zivelo od “venčanja”, delatnosti koja a u vreme koronavirusa, što se tiče Sicilije, zamrla.

To je bio razlog lokalnim vlastima da ponude poklon mladencima koji odluče da se “na večnu ljubav” obavezu na Siciliji.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More