Srpski teniser IZBAČEN sa Rolan Garosa!

foto:Printscreen Youtube
45

Rolan Garos je najavio striktna pravila oko diskvalifikacija i korona virusa i počelo je izbacivanje sa turnira.

E pa, jedan od njih je i srpski teniser Peđa Krstin koji se neće naći u žrebu za kvalifikacije za Rolan Garos, pošto je dan uoči početka izbačen sa turnira.

Razlog: njegov trener je bio pozitivan na korona virus, pa čak iako Krstin nije dobio pozitivan nalaz – to je značilo da je za njega Rolan Garos završen i pre nego što je počeo.

Iz istog razloga je sa turnira izbačen i bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur, a sve zato što je njegov trener Petar Popović dobio pozitivan test.

– Razoren sam, ali na ovu odluku ne mogu da utičem, moram da krenem dalje.

Osim njih, zbog korona virusa su već diskvalifikovani Denis Istomin, Ernesto Eskobedo i Bernabe Zapata.

Kvalifikacije za Rolan Garsos počinju danas, a turnir je na programu od 28. septembra do 11. oktobra.

Džumhur najavljuje tužbu: Da li bi tako Rodžeru ili Rafi?

Najbolji teniser BiH Damir Džumhur najavio je tužbu protiv organizatora Rolan Garosa zbog suspenzije sa turnira, nakon što je njegov trener Petar Popović bio pozitivan na testu za korona virus.

Džuzmhur tvrdi da je u pitanju greška jer je njegov trener već “preležao” korona virus, a posebno je ljut što mu nien dozvoljeno da uradi drugi test.

“Moj trener i ja smo od početka svih ovih turnira zajedno putovali i bili zajedno, odradili smo u proteklih mesec između 15 i 20 testova i svi su bili negativni. U Rimu smo imali dva testiranja, u Parizu smo takođe na prvom testiranju bili negativni, a onda smo u subotu radili drugi test i, iako sam ja bio negativan, trener je dobio poziv u neđelju i obrazložili su mu da je njegov test na granici da bude pozitivan. Rečeno je da će se obaviti dodatne pretrage, on im je odmah dao na uvid da ima antitela, odnosno da je prebolovao korona virus te da ne vidi način na koji može biti pozitivan”, rekao je Džumhur, a prenosi Klix.ba.

Kako je naveo, njegov test je bio negativan, a trener je čekao odluku i oko 16 sati mu je javljeno da je pozitivan.

“Iako je pokušao da objasni da ljudi koji imaju antitela mogu imati lažno pozitivan test, mi nažalost nismo dobili šansu da uradimo drugi test i mi smo sigurni da bi on pokazao da je negativan. Njih to nije mnogo zanimalo, mene su oko 16 sati pozvali i javili mi da zbog najbližeg kontakta s njim nemam pravo igranja na Rolan Garosu ove godine. Ta vest me uzdrmala jer mi je ovaj turnir jedan od najdražih i na njemu sam imao neke sjajne mečeve, ovo je za mene jedan od najbitnijih turnira u godini i najviše me boli što nemam šansu napraviti bilo kakav rezultat”, istakao je Džumhur.

Džumhur je rekao da će u konsultaciji s advokatima pokušati da potraži pravdu na drugi način.

“Sada osećam potrebu da, ukoliko se ispostavi da je trener negativan, tražimo pravdu i da ona na kraju bude zadovoljena. Nije to ono što će nas u potpunosti zadovoljiti jer smo zaista bili slomljeni zbog te odluke, ali nadamo se da ćemo ipak nekako i na neki način zadovoljiti pravdu i vrlo, vrlo bitna stvar i ono što nikako ne možemo prihvatiti, jeste činjenica da trener nije dobio priliku da se drugi put testira”

Džumhur se zapitao da li bi se ista pravila koristila da je na njegovom mjestu Rafael Nadal ili Rodžer Federer.

Takođe, rekao je da je dobio podrđku Novaka Đokovića.

“Sećam se da je on postavio pitanje šta bi se desilo da se ovakav slučaj desio kod Nadala ili Federera, odnosno šta bi se desilo da je kod njegovog trenera pozitivan test. Pitam se da li bi on dobio priliku za drugi ili možda čak i treći test ili bi ga izbacili. Znamo da pravila nisu ista za sve i sumnjamo da bi tek tako nekoga od tih velikih imena izbacili sa turnira. Juče sam dobio poruku od Đokovića koji mi je ponudio svoju pomoć i drago mi je što imam veliku podršku i njega i brojih drugih igrača koji ne bi voljeli da su u takvoj situaciji. Nadamo se da će na kraju ipak biti dobro”, poručio je Džumhur.

 

 

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More