Štrajk upozorenja u nemačkom javnom sektoru, traže značajno povećanje plata

Pixabay
34

Zaposleni u javnom sektoru u Nemačkoj pokrenuli su danas kampanju kratkih štrajkova tražeći značajno povećanje plata, a među njima su zaposleni u bolnicama i centrima za brigu o deci.

Glavni zahtev sindikata ver.di je povećanje zarade za 4,8 odsto ili minimum 150 evra mesečno za oko 2,3 miliona zaposlenih u federalnim i lokalnim službama tokom sledeće godine.

Štrajkovi upozorenja, kako navodi Rojters, česta su taktika nemačkih sindikata i obično traju od nekoliko sati do dan ili dva.

Predsednik sindikata Frank Verneke rekao je za televiziju ZDF da sindikat poziva na štajkove upozorenja narednih dana u javnom sektoru širom zemlje.

“Postoji naročito veliki pritisak i velika očekivanja, u bolnicama, tako da će fokus biti tamo. Biće i drugih fokusa. Jasno je da su štrajkovi u dnevnim centrima izuzetno osetljivo pitanje i ne naročito popularni i to ćemo raditi na umeren način”, rekao je on.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More