“Najveći broj povratnika je registrovan u petak”! Ovaj grad u Srbiji očekuje rast novozaraženih!

Foto: Naši u svetu
53

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku trenutno je hospitalizovano pet pacijenata suspektnih i pozitivnih na korona virus. U protekla 24 časa primljena su dva, a otpušteno je troje pacijenta.

U prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije pregledano je 33 pacijenata, od kojih je 28 prvih pregleda, prenosi “Telegraf”.

Direktor ZZJZ u Čačku, dr Aksentije Tošić naglašava da je trenutna epidemiološka situacija u gradu na Moravi stabilna, ali da vrlo brzo može doći do neželjenih promena.

“Najveći broj povratnika iz susednih zemalja registrovan je u petak. Turisti, studenti i radnici uredno su prijavili svoj dolazak, tako da kroz pet, šest dana očekujemo dosta veći broj prvih pregleda, ali i potencijalna novozaražena lica. Sve dok je epidemiološka situacija u susednim zemljama teška, ne možemo da očekujemo da kod nas bude bez bilo kakavih opterećenja”, rekao je dr Tošić za RINU.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More