Kraj jedne ere: Više nećemo kupovati patike u prodavnicama Najkija

Foto: PixaBAy
369

Svetski poznata kompanija Najki tokom korona krize je izvanredno profitirala od onlajn prodaje, nadoknadivši tako raniji pad prihoda, zabeležen u fizičkim prodavnicama.

Gigant je, naime, saopštio da je ostvario munjeviti rast digitalne prodaje – 82 odsto, u periodu od juna do avgusta ove godine, a prihodi su narasli na 10,6 milijardi dolara, zahvaljujući oporavku mnogih ključnih tržišta, uključujući kinesko, prenosi “Biznis.Telegraf.rs”.

Džon Donaho, glavni izvršni direktor Najkija, rekao je da bi prelazak na internet prodaju mogao da bude trajan. Prema njegovim rečima, “digitalno poslovanje je nova normalnost”. Iskustvo je pokazalo da potrošači sve više preferiraju taj vid kupovine i retko se vraćaju starim navikama.

Najki beleži izvanrednu prodaju u Japanu, Kini, Južnoj Koreji, zatim u Velikoj Britaniji, dok primećuje pad u SAD. Akcije kompanije su porasle za više od 10% na trgovanju.

Izvor Biznis Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More