U Nemačkoj racije zbog ilegalnih radnika u industriji mesa

Pixabay
32

Nemačka policija sprovela je jutros raciju u više od 40 kuća i kompanija u pet nemačkih pokrajni, kao deo istrage o strancima koji su ilegalno dovedeni i koji se eksploatišu u kompanijama za pakovanje mesa.

Portparol savezne policije rekao je da policija želi da ispita više od 80 stranih radnika iz istočnoevropskih zemalja koje nisu članice EU, među kojima su Ukrajinci i Belorusi, prenosi Rojters.

Nemački sektor za pakovanje mesa ove godine našao se na udaru zbog eksploatacije migrantskih radnika iz istočne Evrope, zbog čega je u julu usvojen zakon po kome su mesare dužne da zapošljavaju radnike u klanicama, a ne u sektoru pakovanja.

Kako se navodi, u centru istrage su dve kompanije IRC i Berkana, koje se sumnjiče da ilegalno dovode radnike za pakovanje mesa.

U raciji učestvuje 820 policajaca, a glavne pretrage se vrše u Vajsenfelsu gde najveći nemački proizvođač mesa Tenis ima fabriku.

Portparol Tenisa negirao je da je bilo kakva racija obavljena u bilo kojoj kancelariji ili fabrici te kompanije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More