Kurc PONOVIO: Austrija neće primiti decu iz izgorelog grčkog kampa

Foto: Tanjug/AP Photo/Ronald Zak
279

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc ponovio je danas svoje protivljenje prijemu dece izbeglica iz izgorelog grčkog kampa Moria.

„Austrija neće primiti decu iz izgorelog kampa Moria“, podvukao je Kurc u austrijskom parlamentu.

Austrija, kako je podsetio, nalazi se na trećem mestu u Evropi po prijemu izbeglica i učinila je ukupno više nego druge zemlje.

Takođe je ukazao da 17 od 27 država EU ne želi da učestvuje prijemu izbeglica sa Morije koje propafira Nemačka, a među njima su i Švedska ili Španija, zemlje gde su na vlasti socijaldemokrate.

Kazao je da, u osnovi, podržava evropski put u vezi migracije i izbeglica, ali je protiv politike koja „mami“ ljude u Evropu uz lažna obećanja, a od čega profitiraju samo krijumčari.

Kurc je time reagovao na zahtev poslanika NEOS-a koji su apelovali na humanost i solidarnost, kojem su se priključili Socijaldemokratska partija (SPO) i Zeleni.

Protiv prijema dece iz Morije izjasnila se Slobodarska partia Austrije (FPO), koja je upozorila na negativne efekte tog čina, i zatražila efektivnu zaštitu spoljne granice EU.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More