Petar Aničić će predstavljati Srbiju na Dečjoj pesmi Evrovizije 2020

Youtube printscreen Junior Eurovision Song Contest
347

Radio televizija Srbije, kao članica Evropske radiodifuzne unije, organizuje izbor i učešće Srbije na takmičenju Junior Eurovision Song Contest – “Dečja pesma Evrovizije”, pa je i ove godine je raspisan konkurs za izbor predstavnika Srbije koji je trajao do 1. septembra.

Stručna selekciona komisija je preslušala pristigle pesme i odlukom stručne komisije, sastavljene od urednika Muzičke redakcije Radio – televizije Srbije, za predstavnika Srbije na takmičenju „Junior Eurovision Song Contest 2020″ izabran je Petar Aničić i pesma „Otkucaj”, piše RTS.

Autori muzike su Petar Aničić i Vladimir Graić, tekst su napisali Leontina Vukomanović i Petar Aničić a aranžman potpisuju Vladimir Graić i Nemanja Filipović.

Petar Aničić je rođen 2006. godine i odličan je učenik osmog razreda OŠ „Pavle Savić” u Beogradu.

Muziku je počeo da uči sa četiri godine a sa šest godina upisuje nižu muzičku školu „Mokranjac” u Beogradu, odsek klavir.

Na konkurs za izbor predstavnika Srbije na takmičenju Junior Eurovision Song Contest – “Dečja pesma Evrovizije” prijavio se kako bi predstavio svoj talenat i ljubav prema muzici.

Muziku je počeo da uči sa četiri godine, sa šest godina upisuje nižu muzičku školu „Mokranjac” u Beogradu, odsek klavir, a već naredne godine, piše svoju prvu kompoziciju pod nazivom „Brzo trčim”.

Tokom školovanja Petar je nastupao na brojnim koncertima, javnim časovima i na takmičenjima na kojima je osvajao nagrade.

Na Republičkom takmičenju učenika muzičkih škola Srbije 2017. godine osvojio je drugu nagradu, na opštinskom takmičenju solo pevača „Zlatna Sirena” Demus 2017/2018 zauzeo je prvo mesto, a potom i na gradskom takmičenju takođe prvo mesto sa ubedljivih 99 poena.

Pored muzike, Petar voli istoriju i geografiju, jezike i sport.

Trenutno trenira veslanje u Veslačkom klubu „Partizan” i svima bi preporučio ovaj sport jer, kako kaže, voda smiruje i inspiriše, a veslanje aktivira sve mišiće, razvija fizičku i mentalnu snagu. Petar voli pozitivne, vedre, komunikativne i duhovite osobe.

Učešće na takmičenju “Junior Eurovision Song Contest” – „Dečjoj pesmi Evrovizije” koje je planirano da se održi 29.novembra u Varšavi, u Poljskoj, za Petra Aničića je veliki izazov, odlična prilika da se iskaže i da predstavi svoju zemlju u najlepšem svetlu.

 

Izvor RTS.RS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More