Kisić Tepavćević objasnila šta su građani u obavezi da urade 10. dan nakon ulaska u zemlju

FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC /
43

Za poslednjih sedam dana, odnosno od prošlog petka u 18 sati, ukupno se 32.000 građana prijavilo elektronski u sistem nadzora, od čega je 45 nakon testa samoprocene upućeno u kovid ambulatnu.

“Procedura je poznata, nakon ulaska u zemlju svi građani su u obavezi da se u naredna 24 sata prijave na portal Ezdravlja, nakon prijave imaju mogućnost ispunjavanja teste samoprocene, u odnosu na simptome. Takođe, u obavezi su da 10 dana nakon povratka ponove istu proceduru, odnosno, da se odjave sa sistema”, rekla je Darija Kisić na konferenciji za medije Kriznog štaba.

Ona je otkrila i da je od 75 zaraženih u poslednja 24 sata ukupno 30 iz Beograda, odnosno 36 odsto.

“Trenutno nemamo nijedno žarište sa potvrđeniom transmisijom, imamo sporadičnih slučajeva na čitavoj teritoriji, što pokazuije da i dalje postoje potencijalni izvori zaraze”, istakla je Kisić.

Kada je u pitanju situacija u Vojvodini pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da je situacija stabilna, ali i dalje nesigurna.

“Mi dnevno imamo ispod 50 hospitalizovanih u KCV i svih devet Opštih bolnica. Trenutno imamo 14 pacijenata na infektivnoj klinici, tri na respiratoru. Takođe, dnevno imamo jednocifren broj novozaraženih po gradovima”, rekao je Gojković.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More