“Našli smo načine da budemo intimni”! Asanžova supruga iznela detalje VEZE! (FOTO, VIDEO)

(AP Photo/Frank Augstein)
34

Južnoafrička advokatica Stela Moris, koja se pre više od decenije pridružila pravnom timu osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanža, otkriva da su njih dvoje vrlo brzo postali ljubavnici, ali da su odlučili da veza ostane tajna dok se nalazio u ambasadi Ekvadora u Londonu, piše “Tanjug”.

“Našli smo načine da budemo intimni. Imali smo šator u njegovoj sobi u koji smo stavljali lampione, znate, kao kamperski šator”, rekla je ona, prenosi CBS njuz.

Par je uskoro dobio dva sina, Gabrijela i Maksa, koji su retko viđali oca, a, kako navodi Morisova, Asanža i dalje zove “muškarcem sa kojim je želela da zasnuje porodicu”.

“Imala sam 33 godine i odlučili smo da živimo naše živote”, rekla je Stela Moris.

Dodala je da, dok je Asanž u zatvoru, nastoji da njihova dva sina znaju ko je njihov otac, i zato im govori da je on heroj.

“Koliko god mogu, pokušavam da sinovima omogućim osećaj pripadnosti normalnoj porodici”, rekla je za američki CBS njuz Morisova.

(AP Photo/Frank Augstein)/Dženifer Robinson/Asanžov advokat

Australijanac Asanž je u SAD optužen zbog navodne špijunaže, kao i zbog objavljivanja hiljada poverljivih dokumenata na internetu putem Vikiliksa, a sada se nalazi u dobro čuvanom zatvoru u Londonu.

Dok je živeo u ambasadi Ekvadora u Londonu, osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž viđao se sa advokaticom Stelom Moris. Za to vreme rodila mu je dvoje dece, a njegova verenica tek sada je progovorila o njihovoj neobičnoj vezi, piše “Telegraf”.

Stela i Asanž upoznali su se 2011. godine, postali su par 2015. i planirali su da se venčaju iako je postojala mogućnost da osnivača Vikiliksa izruče SAD. U to vreme Asanž je već tri godine živeo u ambasadi.

Par je tajno dobio dva sina dok je Asanž bio u ekvadorskoj ambasadi u Londonu – Gabrijela (3) i 19-mesečnog Maksa.

Dečaci su začeti dok je Asanž boravio u malenoj sobi u ambasadi čekajući azil kako bi izbegao izručenje Švedskoj, gde su ga dve žene optužile da ih je prisiljavao na nezaštićen seks, prenosi britanski San.

Asanž je ove navode uporno negirao i nikada nije optužen.

Ko je Stela Moris, Asanžova verenica?

Stela Moris (37) je advokatica i članica Asanžovog pravnog tima. Rođena je u Južnoj Africi i ima špansko i švedsko državljanstvo, a skoro 20 godina živi u Londonu.

U intervjuuu za The Times rekla je da bi “ekstradicija za Asanža bila smrtna kazna”.

“I za ostatak naše porodice značilo bi slično. Moja deca bi bila bez oca, a ja bih izgubila muškarca kog volim. Čak ni sada ne znam da li će ih otac ikad ponovo držati u naručju”, rekla je Moris.

Govoreći o njihovoj vezi, Moris je rekla kako se znaju mnogo godina i da su se zaljubili.

“Imali smo stabilnu, dugu vezu i želeli smo da osnujemo porodicu”, rekla je ona.

Uprkos tome što su se voleli, imati vezu sa čovekom koji je bio zatvoren u ambasadi, dok su svuda okolo bile sigurnosne kamere – nije bilo lako.

Kako bi sačuvala vest od znatiželjnih očiju i ušiju (iako Asanžova spavaća soba nije imala kamere), napisala mu je u poruci da je trudna.

“To je bila planirana trudnoća, napisala sam to na papir, presavila ga i dala mu”, rekla je ona.

Kako ju je Asanž zaprosio?

Par je neko vreme planirao da se venča, prvo u ambasadi, a onda u Belmaršu, ali svi planovi su stavljeni na čekanje zbog pandemije korona virusa.

Stelu je zaprosio kada je bila trudna sa njihovim prvim detetom.

“Dao mi je slušalice sa VR (virtualnom stvarnošću) i rekao da tamo ima iznenađenje za mene. Videla sam sebe kako hodam njegovim virtuelnim svetom. Videla kuću i plažu sa balonima i stvarima. Tada je Džulijan rekao da “pogledam gore”, a na nebu je pisalo “Želiš li da se udaš za mene?”,  ispričala je njegova verenica.

Na pitanje novinarke BBC-ja kako izgleda zabavljanje sa čovekom koji je bukvalno živeo u jednoj sobi, Stela je odgovorila kako “ljubav uvek nađe način”.

“Pisali smo stvari jedno drugome ukoliko su bile toliko intimne da nismo želeli da ih izgovorimo naglas”, rekla je Stela.

Džulijan Asanž trenutno se nalazi u Belmaršu, visoko obezbeđenom zatvoru u Londonu.

Ekvador mu je ukinuo azil u aprilu 2019. godine, policija ga je uhapsila i on je izvučen iz ambasade.

Svog najmlađeg sina Asanž je prvi put video dok je bio u Belmaršu.

Trenutno se bori protiv ekstradicije u SAD.

Asanž se suočava sa 17 tačaka optužnice za kršenje američkog špijunskog zakona zbog svoje uloge u pribavljanju i objavljivanju tajnih vojnih i diplomatskih dokumenata u 2010. i 2011. godini i jednom optužbom za zaveru radi izvršenja kompjuterskog upada.

Ukoliko bude proglašen krivim po svim tačkama optužnice, mogao bi da se suoči sa 175 godina zatvora.

Izvor Tanjug Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More