Nova ograničenja pogodiće više od četvrtine Britanaca, bez druženja osim sa porodicom

Foto: Tanjug/ AP Photo/Alberto Pezzali)
63

Ukupno više od četvrtine stanovništva Velike Britanije naći će se na udaru novih ograničenja u pogledu društvenog života koja su, zbog izrazitog porasta broja novih slučajeva COVID-19, uvedena ili tek treba da stupe na snagu u različitim delovima te zemlje.

Članovima različitih domaćinstava u gradovima Vigan, Stokport, Blekpul i Lids od prošle ponoći su zabranjena druženja u zatvorenom prostoru, a tamošnjem stanovništvu preporučuje se da i na otvorenom prostoru, kao i u bilo kom drugom okruženju – uključujući barove, prodavnice i parkove – izbegava susrete van kruga svojih najbližih.

U Velikoj Britaniji juče je zabeležen dosad najviši dnevni porast broja slučajeva COVID-19, a ukupan broj laboratorijski potvrđenih slučajeva zaraze je dostigao 6.874.

Ograničenja su već na snazi u velikom delu severozapadne Engleske, u Zapadnom Jorkširu, na severoistoku Engleske i u centralnoj oblasti Midlendz, kao i u delovima zapadne Škotske.

Zabrana fizičkog kontakta između članova različitih domaćinstava ove sedmice je produžena u Severnoj Irskoj, a velške vlasti potvrdile da će gradovi Kardif i Svonzi od sutra uveče biti pod lokalnim karantinom.

Kako navodi londonski “Gardijan”, time će ukupan broj Britanaca na koje se odnose pooštrene protivepidemijske mere dostići 17 miliona.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More