Glavni osumnjičeni priznao – meta bio Šarli Ebdo

Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus
28

Glavni osumnjičeni za napad u Parizu mačetom kojom je dvoje ljudi ranio na ulici, priznao je u policiji da mu je meta bio satirični časopis Šarli Ebdo, saznaje se danas od izvora bliskih istrazi.

Napadač star 18 godina, koji je priveden neposredno posle napada,rekao je da je rođen u Pakistanu, a da je napad izveo zbog ponovnog objavljivanja karikatura proroka Muhameda u satiričnom nedeljniku Šarli Ebdo što on “ne može da podnese”, rekao je izvor, prensi Radio slobodna Evropa.

Posle jučerašnjeg napada je, pored osumnjičenog, uhapšeno još šest osoba, od kojih je jedan, Alžirac, priveden blizu mesta napada, pušten sinoć jer je potvrđen njegov iskaz da je pratio napadača koji mu je pretio. Napad se dogodio ispred novinske agencije Premijer linj, koja je u zgradi gde su prostorije Šarli Ebdoa bile u vreme smrtonosnog terorističkog napada 2015, takođe izvedenog zbog spornih karikatura.

Redakcija Šarli Ebdoa koja se preselila na tajnu lokaciju pre četiri godine, na je meti pretnji od 2. septembra kada je ponovo objavila karikature proroka Muhameda povodom početka suđenja učesnicima počinioca napada iz 2015. godine.

Izvor Tanjug

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More