Nikoli Tesli u Bafalu podigli spomenik a u Njujorku vandali skrnave Vardenklif! (FOTO)

Foto: Printscreen / Twitter @DCampbellN12; Facebook @teslacouncil
129

Najveći srpski naučnik Nikola Tesla našao se u američkim vestima dva puta u nekoliko dana i to iz potpuno oprečnih razloga. Nakon vesti da je u selu Šoram u saveznoj državi Njujork, vandalizovan naučni centar posvećen Teslinom radu, grupa ljudi u Bafalu, drugom najvećem gradu ove države, okupljena oko organizacije “Buffalo Niagara Tesla Council” podigla je spomenik velikom pronalazaču.

Američki grad Bafalo slavi Nikolu Teslu

Incident u Šoramu, selu u kojem se nalazi čuvena Teslina Vardenklif kula, dogodio se negde između 7. i 12. septembra, saopštila je policija, prenosi “Serbiantimes.info”.

Vardenklif kula u kojoj je Nikola Tesla sprovodio eksperimente od 1904. do 1917. godine / Wikimedia Creative Commons

Ostalo je nejasno kako je policiji trebalo 5 dana da uopšte utvrdi da je došlo do provale u centar.

Detektivi okruga Safolk tražili su pomoć javnosti u pronalaženju odgovornih za vandalski čin u Teslinom naučnom centru u Šoramu.

Policija je saopštila da je neko razbio prozore na zgradi i iznutra naprskao grafite sprejem. Šteta je procenjena na oko 3.000 dolara.

Agencija za suzbijanje zločina u okrugu Safolk nudi novčanu nagradu za informacije koje mogu dovestido hapšenja. Svako ko ima saznanja o slučaju može nazvati 1-800-220-TIPS, rekla je policija.

Naučni centar Tesla nalazi se u poslednjoj preostaloj laboratoriji poznatog pronalazača Nikole Tesle poznatoj kao Vardenklif kula, koja je bila u funkciji od 1901. do 1917. Nalazi se na uglu puta 25A i Rendal Road-a u Šoramu.

Samo par dana nakon incidenta, članovi organizacije “Buffalo Niagara Tesla Council” podigli su spomenik najvećem srpskom naučniku i time su se javno pohvalili na Facebook-u.

“Ekipa za montažu spomenika Nikole Tesle u centru Bafala. Hvala momci. Misija uspešna.”, objavili su na svom zvaničnom nalogu.

Izvor SerbianTimes.info
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More