Jedan od najvećih bogataša Amerike sada prodaje avion, jahtu i umetnička dela (VIDEO)

foto:Youtube Printscreen
82

Nekada najbogatijem čoveku u Americi, izgleda nedostaje novac, jer sada prodaje jahtu, avion i umetnička dela, piše Marketvoč.

Zbog čega bogataš Ron Perelman rasprodaje imovinu?

Nedostatak novca mogao bi biti delimični razlog za prodaju osamdesetak metara duge jahte i umetničkih dela vrednih stotine miliona dolara, prema izjavi datoj za Blumberg.

Perelman je takođe prodao svoj udeo u AM Dženeralu, proizvođaču vozila američke vojske “Hamviju”, kao i kompaniji za proizvodnju aroma a angažovao je bankare da mu pomognu da nađe kupce za pozicije koje ima u drugim kompanijama.

Perelman, nekada “najbogatiji čovek Amerike” sa neto imovinom čija se vrednost bližila iznosu od 20 milijardi dolara, izgubio je mnogo od svog bogatstva u poslednjih par godina, pa se sada procenjuje da je “težak” oko 4,2 milijarde, što ga je potisnulo naniže na Blumbergovoj listi milijadera.

Međutim, da li se te prodaje zaista događaju zbog želje za “jednostavnim” životom, kako to tvrdi Perelman, i želje da i drugi uživaju u tim umetničkim delima?

“Naučio je da voli i ceni udobnost doma i porodice”, kaže Grejdon Karter, bivši urednik “Veniti fera” koji Perelmana pozanje tri decenije.

Karter dodaje da je Perelman sada “lud” za time da provodi vreme sa svojom petom ženom i njihova dva sina.

Ali Ričar Hek, autor Perelmanove biografije iz 1996, ne veruje u to.

“Ako želite jednostavan život, kupićete farmu u Oklahomi, a ne prodavati slike iz kuće na Menhetnu”, kazao je Hek za Blumberg. “Ako prodaje svoja umetnička dela, treba mu keš”, dodao je.

A taj keš, prema izvorima Blumberga, treba mu za isplatu zajmova Sitigrupu. Takođe je dugovao Džej-Pi Morgan, Banci Amerike i UBS-u.

Međutim, njegov portparol rekao je Blumbergu da nisu iznuđene prodaje u pitanju.

Ipak, nije sporno da je pandemija koronavirusa uticala na njegove investicije, naročito kada se radi Revlonu, kompaniji koji je kupio 1985. za 1,74 milijarde dolara a sada se procenjuje na 365 miliona, uz dug od tri milijade, piše Blumberg.

Izvor B92

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More