Kim Kardašijan reagovala na dešvanja u zemlji njenog porekla: “Jermenija je napadnuta, upozorite Tursku da prestane da šalje oružje u Baku”(FOTO)

Tanjug/ Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP, File
33

Rijaliti zvezda Kim Kardašijan Vest, koja je poreklom Jermenka, urgirala je na međunarodnu zajednicu i Belu kuću da preduzmu diplomatske mere da bi se smirile tenzije koje su eksalirale između Jermenije i Azerbejdžana.

Takođe, ratno stanje proglasila je i vlada Azerbejdžana. Dok eskalacija između dve sukobljene strane traje, oglasila se i američka starleta Kim Kardašijan, koja je inače jermenskog porekla.

Ona je osudila Azerbejdžan, a zamolila je američkog gastroenterologa Erika Esraliana, koji je takođe jermenskog porekla, da deli vesti na društvenim mrežama da je, kako navodi, Jermenija napadnuta.

“Molim vas, delite vesti da je Jermenija napadnuta. Molimo se za hrabre muškarce i žene koje rizikuju svoje živote da bi zaštiti Artsak (drugo ime za region Nagorno Karabah, prim. aut). Vesti su obmanjujuće i to nisu ‘sukobi’”, napisala je Kim Kardašijan na Tviteru i nastavila:

“Jermenija je bila žrtva ničim izazvanih napada Azerbejdžana i predvidive kampanje dezinformacija koja je prati. Azerbejdžan blokira društvene medije, osim za ratnu propagandu. Potrebni su nam međunarodni posmatrači koji će istražiti i pozvati na međunarodne političke i diplomatske mere kako bi se sprečila nepotrebna eskalacija i tragedija. Koristite: anca.org/alert da biste pozvali Belu kuću i Kongres na napad Azerbejdžana na Nagorno Karabah”,  napisala je ona.

“Pozovite da Baku prestane sa uvredljivom upotrebom sile, da se prekine sva američka vojna pomoć Azerbejdžanu koja se koristi protiv Jermena i upozorite Tursku da prestane da šalje oružje i borce u Baku.”


Kim Kardašijan se na društvenim mrežama krajem prošle godine pohvalila i da se krstila u Jermeniji, što je izazvalo oprečne reakcije njenih pratilaca.

“Hvala Jermeniji na ovom nezaboravnom putovanju. Blagoslovena sam što sam krštena zajedno sa svojom decom u Majčinskoj katedrali svete Majke Božje, glavne katedrale u Jermeniji, koja se ponekad naziva i Vatikanom jermenske apostolske crkve. Ova crkva sagrađena je 303. godine”, napisala je Kim Kardašijan na Instagramu.


Pojedini pratioci na društvenim mrežama su napisali kako im je drago što je došla u Jermeniju jer su tu njeni koreni, ali je bilo i onih koji su smatrali da je ovaj njen potez samo marketinške prirode.

“Nije ti to trebalo. U Jermeniji te ionako ne poštuju jer ste ih osramotili, ovo krštenje je napravljeno samo s namerom da se nekom svidiš”, između ostalih su poručivali fanovi.

Ipak, Kim još jednom koristi svoj nemerljivi uticaj da upozori na sukobe koji razaraju Jermeniju.

Američka zvezda sa jermenskim korenima posetila je spomenik jermenskim žrtvama u predvečerje 100. godišnjice obeležavanja tog zločina. Tom prilikom, susrela se i sa najvišim zvaničnicima Jermenije, a tada se šuškalo i da će snimiti dokumentarni film o događanjima sa početka 20. veka.

 

View this post on Instagram

 

🙏🏼 🕯

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on


“Verujem da je Turska u košmaru, jer je Kim Kardašijan oružje u rukama Jermenije”, slikovito je opisao jedan jermenski ministar posetu najpoznatije rijaliti zvezde na svetu.

Prema saopštenju iz kabineta jermenskog predsednika, sestre Kim i Kloi Kardašijan su se tada izvinile Hoviku Abrahmjanu što ne znaju jermenski jezik, ali su premijeru rekle i da će “nastaviti da se bore za međunarodno priznanje i osudu genocida nad Jermenima”.

“Kim Kardašijan radi neverovatan marketing za Jermeniju. Većina ljudi na svetu ni ne zna gde je Jermenija tako da će ova njena poseta biti vrlo značajna za nas i ono za šta se borimo”, rekao je ministar za dijasporu Hranuš Hakobjan.

 

Izvor Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More