Majstor svih zanata neće iz Srbije! Neće penzionerske dane da provede u Nemačkoj i Francuskoj se oglušuje, a evo po čemu ga zna svaki Novovarošanin! (FOTO)!

Foto: PrintScreen/RTS
72

Ovih dana posla je na pretek za majstore sa motornim testerama – da iseku drva dovučena iz šume uoči prvih hladnih dana. Sedamdesetogodišnji Jusuf Juka Kadrić jedan je od najtraženijih drvoseča u novovaroškom kraju.

Više od 500 istrošenih lanaca za motornu testeru svedočanstvo su Jusufovih 35 godina provedenih u šumi ili dvorišnim drvljanicima, uz posao u novovaroškoj “Plastici” gde je i penziju stekao.

“Ovo mi je bio više iz hobija da krenem i onda se taj posao zavoli i ne možeš bez toga. Dešavalo se ovijeh drva dnevno sam strugo 30 metara, po šest gomila, šest traktora za jedan dan, ‘ajde onome, onome, krene i onda ne možeš da staneš”, kaže Jusuf Kadrić.

Foto: PrintScreen/RTS

Hiljade i hiljade kubika građe je istrugao u državnim i privatnim šumama u koje nije išao bez zaštitne opreme i najboljih motorki, prenosi RTS.

  “To je vrlo važno, vidite kolike godine ja radim, meni se ruke ne tresu. Nikad, nikad nisam imao neku povredu, čak ni manju da zlo ne čuje, fala Bogu, pazim se, a i što kažu i čuvaj se i Bog te čuva. Najviše je do pažnje, mora čovek sam o sebi da brine, prvo bezbednost”, kaže Jusuf.

Deca, koju je ovim poslom odškolovao, zovu ga da penzionerske dane provede kod njih u Francuskoj i Nemačkoj, ali Jusuf veli da ne može bez posla, a ne može ni da odbije prijatelje, poput Softića, kod kojih godinama majstoriše.

Foto: PrintScreen/RTS
Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More