Ni korak od smirivanja korone u Nemačkoj, Merkel najavila nove mere

Foto: Tanjug/ Kay Nietfeld/dpa via AP
359

U Nemačkoj je u poslednja 24 sata registrovano 1.798 novih slučajeva zaraze korona virusom, saopštio je Institut “Robert Koh”.

Od poslednjeg preseka, u Nemačkoj je preminulo još 17 obolelih.

Ukupno je zaraženo 287.421 osoba, a preminulo je skoro 9.500.

Nemačka će ograničiti broj ljudi prilikom okupljanja i kažnjavaće one koji krše pravila praćenja u pokusaju da se spreči širenje koronavirusa tokom jeseni i zime, izjavila je u utorak kancelarka Angela Merkel.

Ograničenja će biti ciljana, jer je potrebno izbegavati ponovno zaustavljanje cele zemlje po svaku cenu, rekla je ona nakon konferencije sa liderima 16 nemačkih država, dodajući da je prioritet održanje ekonomije, prenosi Rojters.

Ona je rekla da bi “strategija vrućih tačaka” ograničila privatne zabave na 25 ljudi, a javne na 50 u oblastima u kojima je stopa zaraze 35 zaraženih na 100.000 osoba tokom sedam dana.

Merkel je rekla da su sledeći prioriteti škole i jaslice koje treba da ostanu otvorene.

Ako stopa zaraze dostigne 50 na 100.000, privatne proslave bile bi ograničene na 10 ljudi, a javne na 25.

Prema evropskim standardima, Nemačka je do sada imala relativno nisku stopu zaraze i smrtnosti tokom pandemije, ali Merkelova je upozorila da bi situacija mogla da se pogorša ako se nastavi istim tempom.

Zemlja je u utorak prijavila 2.089 slučajeva koronavirusa, ukupno 287.421, sa 9.471 smrtnim slučajem, saopštio je Robert Koh Institut za zarazne bolesti.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More