Srbi od sutra slobodno u zemlje EU?! Brojke su na našoj strani, ali postoji PROBLEM!

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC /
563

Da li će srpskim državljanima od 1. oktobra biti dozvoljen ulazak u zemlje Evropske unije, biće poznato danas nakon sastanka u Briselu na kojem će se ponovo razmatrati lista trećih zemalja kojima je na osnovu povoljne epidemiološke situacije dozvoljen prelazak spoljnih granica EU, piše “Blic”.

ODLUČENO! Građani Srbije od sutra ipak NE MOGU u zemlje EU!

Statistički gledano Srbija je ispunila sve preduslove da se nađe na zelenoj listi, pošto je EU na nju stavljala zemlje koje su prvo imale ispod 25 zaraženih na 100.000 stanovnika, dok je kasnije prag snižen na 16/100.000.

Prema poslednjim podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC), Srbija je u poslednjih 14 dana imala 977 registrovanih slučajeva korona virusa, odnosno 13,95 na 100.000 stanovnika.

U diplomatskim izvorima se prethodnih dana, međutim, moglo čuti da se ne očekuju promene dosadašnjeg spiska od 11 zemalja kojima je dozvoljen ulazak u EU, ali među kojima nije Srbija.

Na konačnu odluku Evropske unije osim brojki koji beleži sama Srbija, po svemu sudeći bi više mogla da utiče situacija koja vlada u većini zemalja EU gde je došlo do prave eksplozije korona virusa i mnoge države razmišljaju o dodatnom zaključavanju svojih granica, pa čak i pojedinih gradova.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More