Još jedna država podigla rampu! Srbi mogu u ovu zemlju ali uz jedan uslov!

Foto: Naši u svetu
101

Građani Srbije mogu da uđu i u Ukrajinu pod uslovom da imaju polisu osiguranja.

Kabinet ministara Ukrajine ukinuo je prethodno uvedenu zabranu ulaska u Ukrajinu od 30 dana za strance i lica bez državljanstva, preneo je B92.

Svim stranim državljanima bio je zabranjen ulazak do 28. septembra u ponoć.

“Od 28. septembra 2020. stranci i lica bez državljanstva mogu preći državnu granicu da bi ušli u Ukrajinu pod uslovom da imaju polisu osiguranja koju je izdalo osiguravajuće društvo registrovano u Ukrajini ili strano osiguravajuće društvo sa predstavništvom u Ukrajini ili ugovornim odnosom sa osiguravajućem društvom, partnerom u Ukrajini (asistans). Polisa osiguranja mora da pokriva troškove lečenja koronavirusom i da važi za period boravka u Ukrajini. Zahtev o posedovanju polise osiguranja ne odnosi se na neke kategorija lica”, navodi se u saopštenju Ambasade Ukrajine u RS.

Ustanovljen je opšti zahtev o samoizolaciji za sve kategorije putnika koji u Ukrajinu stižu iz zemalja sa značajnim brojem inficiranih kovidom 19, kao i za strance koji su državljani takvih zemalja.

Spisak zemalja sa značajnim brojem inficiranih virusom korona od 25. septembra 2020. objavljen je na veb stranici Ministarstva zdravlja Ukrajine, piše B92.

Najveći broj zaražanih za 24 časa

Inače, zdravstvene vlasti Ukrajine u poslednja 24 časa registrovale su najviši dnevni bilans zaraženih od početka pandemije – 4.027.

Kada je ranije tokom septembra broj infekcija prelazio tri hiljade, mere zabrane izalska produžene su do kraja oktobra. Od početak pandemije u toj zemlji su zabeležena 208.959 zaraženih koronavirusom i 4.129 preminulih.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More