Rekorder na Instagramu po broju pratilaca a ima 94 godine: “Osećam se privilegovanim što će slušati “starkelju” kao što sam ja!”

Foto: Pixabay
50

Slavni televizijski voditelj i prirodnjak, Dejvid Atenborou je postao novi svetski rekorder na društvenoj mreži Instagram.

Naime, on je pre nekoliko dana otvorio svoj Instagram profil i za samo četiri sati i 44 minuta je uspeo da prikupi milion pratilaca!

Foto: Instagram/Printscreen

Ovaj 94-godišnjak je tako oborio rekord holivudske glumice Dženifer Aniston kojoj je za ovaj “poduhvat” trebalo 5 sati i 16 minuta. Ovaj rekord u prošlosti su držali i Dejvid Bekam, papa Francisko, princ Hari i njegova supruga Megan. Niko od njih nije začarao svet kao Atenboro koji ima karijeru dugu skoro 70 godina!

“Napravio sam ovakav potez zato što želim da istražim ovaj način komuniciranja koji je nov za mene. Kao što svi znamo, svet je u velikoj nevolji. Kontinenti gore, lednici se otapaju, koralni grebeni umiru, ribe nestaju iz naših okeana, i lista se nastavlja!” – jasno stavlja do znanja Atenborou svoje namere.


On planira da iskoristi ovu platformu kako bi se dotakao važnih tema vezanih za ekološku krizu, kao i rešavanje iste. Želi da podstakne mlade ljude najviše: “Osećam se privilegovanim što će slušati “starkelju” kao što sam ja!” – našalio se na svoj račun. Netflix-ov dokumentarac “A Life on Our Planet” će izaći 4. oktobra, a u njemu će Atenborou pričati o prirodnim čudesima koje je video u svojoj novinarskoj karijeri, kao i uništavanju istih od strane ljudi, kao i šta se može uraditi da se popravi šteta.

 

View this post on Instagram

 

David Attenborough has spent a lifetime travelling, exploring the wild places of our planet and documenting the living world in all its variety and wonder. He’s also witnessed the damaged caused. Saving our planet is now a communications challenge. We know what to do, we just need the will. That’s why we want to share this message on Instagram. Because there is hope and together, we can inspire change. Social media isn’t David’s usual habitat so while he’s recorded messages solely for Instagram, like the one in this post, we’re helping to run this account. In case you’re wondering, ‘we’ are Jonnie and Colin and we worked with David on A Life On Our Planet. So, as well as sharing the messages he’s recorded especially for this account we’ll also post some exclusive clips and behind the scenes content. Stay tuned.

A post shared by A Life On Our Planet (@davidattenborough) on


Dokumentarac iz 2006. godine, Planeta Zemlja, i dalje drži Ginisov rekord za najtraženiji dokumentarac. Ovaj novinar ima još dva rekorda, a to su najduža televizijska karijera kao prezenter i kao TV prirodnjak.

 

Izvor Mondo
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More