NEZAUSTAVLJIVI! “Našim Srbima” iz Čikaga ni korona ne može ništa! Stigle donacije u Srbiju!

Foto: PrintScreen/RTS/Keti Fenslou sa suprugom Ričardom
122

Organizacija je donirala stolice i nameštaj za novu ambulantu u Francuskoj ulici u Beogradu. Naime, u zgradi gde je i beogradska kancelarija Naših Srba, otvorio se prostor u prizemlju koji odlično služi za ovu priliku. Takođe će se raditi na tome da se ponude i dentalne usluge u ambulanti.

Prošle godine donirali su dva klima uređaja za ginekološku kliniku u Knjaževcu, a ovog jula su poklonili još dva, baš na vreme, pre najvećih letnjih vrućina, piše “RTS”.

Dobili su molbu preko fejsbuka za pomoć familiji u Arilju i donirali su potpuno opremljen kompjuter sa ugrađenim softverom. Opština će im izgraditi novu kuću.

U saradnji sa Sabornim hramom u Čikagu, tokom jeseni, trajaće akcija skupljanja sredstava za kupovinu kompjutera za đake u Srbiji.

Episkop niški vladika Arsenije, javio da je vrlo srećan što se razmišlja o familijama na njihovoj teritoriji, i dodao da postoji velika potreba za kompjuterima među mladima u eparhiji.

Organizacija Naši Srbi dobija i razne poruke i molbe od pojedinaca i familija. Tako su dobili poruku od samohrane majke koju su povezali sa crkvom koja je obezbedila obuću i igračke za decu. Majka je poslala pismo da se zahvali na donaciji. Pomogli su i jednom starijem bračnom paru sa njihovim hitnim finansijskim potrebama.

Protojerej stavrofor Radivoje Panić, paroh Hrama Svetog Save u Beogradu, već godinama sarađuje sa Našim Srbima i putuje širom Srbije kada stigne Keti Fenslou i drugi članovi iz Čikaga, da zajedno posete familije kojima je potrebna pomoć. On je nedavno doputovao na Floridu gde će služiti nekoliko nedelja u crkvi Svetog Đorđa. Već je dobio blagoslov od vladike istočnoameričkog Irineja Dobrijevića da prisustvuje slavi Sveta Petka koja je sada i slava Naših Srba. Događaj je zakazan za nedelju, prvi novembar, u sali crkve Sveti Vasilije Ostroški u čikaškom naselju Lejk Forest, počev od podneva.

Stigli su i novi članovi uprave Naših Srba, a to su Aleks Lazić, Radmila Sarač Stanić i Vera Bjelopetrović.

U upravi planiraju da nastave sa pružanjem pomoći kad god su u mogućnosti. Čim budu podignute restrikcije zbog koronavirusa, planiraju i da nastave sa održavanjem dva godišnja velika donatorska skupa.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More