U Srbiji zaražena još 51 osoba, zvanično dvoje preminulo

foto: Pixabay
53

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 5.349 osoba, njih 51 bilo je pozitivno, dok su nažalost dve osobe premiule.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije nalazi se 20 pacijenata.

Podsetimo, juče je u poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 2.667 osoba, njih 59 bilo je pozitivno, dok preminulo jedno lice. Juče je tako u odnosu na dan pre, kada je registrovano 107 novozaraženih, ova brojka skoro prepolovljena. Međutim, treba uzeti u obzir da je testirano samo 2.667 osoba, te da je tzv. Konov koeficijent, koji predstavlja broj pozitivnih u odnosu na broj testiranih, juče bio prilično visok i iznosio čak 2,2 odsto. Da bismo rekli da je situacija zadovoljavajuće i da imamo te sporadično pojavljivanje virusa, taj procenat treba da iznosi 0,5 odsto.

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je danas da krsna slava treba da se slavi, da je to lep i važan običaj za svaku porodicu, ali uz poštovanje mera prevencije zbog epidemije virusa korona.

 

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More