Proplakala freska Presvete Bogorodice! Ovo se dogodilo i 1999. godine kada je prva bomba pala na Srbiju

foto: Youtube Printscreen
56

U Crkvi Svetog Nikole, na grčkom ostrvu Andros proplakala je pre nekoliko dana freska Presvete Bogorodice “Nada svih nas”. Ovo se dogodilo i 1999. godine kada je prva bomba pala na Srbiju.

Kada je počelo NATO bombardovanje SR Jugoslavije Presveta Bogorodica je mirotočila prvi put da to pamte meštani ovog grčkog ostrva. Oni  strepe da sada možda plače zbog narastajućih tenzija i mogućeg oružanog sukoba Grčke i Turske.

Postoje i oni koji tvrde da su suze u stvari predskazale rat Azerbejdžana i Jermenije, pošto su i Jermeni, kao i Srbi i Grci, pravoslavan narod.

Te 1999. godine, kako kažu žitelji Androsa,  Bogorodica je  danima neprekidno plakala i suze su kapale na pod. Trag suze ostao je između oka i usta, a onda je Bogorodica ponovo proplakala. Nekoliko dana kasnije zaratili su Azerbejdžan i Jermenija oko Nagorno Karabaha.

Glavni urednik Glasa crkve protođakon Ljubomir Ranković objasbio je da je  mirotočenje ikona i freski poznato  u pravoslavnom svetu od davnina i najčešće predskazuje teške trenutke.

“Suze majke svete su plač nad svojom decom. Mirotočenje se javlja u sudbinskim vremenima, kada se događaju velike nevolje. Ako se zna da je freska Presvete Bogorodice zaplakala kada je počelo bombardovanje Srbije, jasno je zašto sada plače. I nije samo to opasnost od rata već i borba sa bolešću, odnosno koronom, pred kojom je i nauka nemoćna”,kaže protođakon Ranković.

On je napomenuo  da se ne treba plašiti mirotičenja ikona i freski samog po sebi jer su one najčešće lekovite i isceliteljske.

Izvor Večernje novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More