VIDEO Romani se tresu ruke i gori od treme: Obratila se novinarima na konfereciji i evo šta je rekla o pljački bankomata u Australiji

Foto: PrintScreen/YouTube
264

Pevačica Romana Panić danas se obratila medijima povodom pljačke koju je izvršila u Australiji, kada je sa dečkom Filipom Mrkajićem krala novac sa bankomata.

Romana je na konferenciji za medije rekla da, prema njenim tvrdnjama, nije kriva, ali da je pred sudom u Australiji priznala da je izvršila ovo krivično delo, jer ju je tako savetovao advokat, kao i da je odslužila kaznu. Pevačici su se ruke sve vreme tresle, piše “Blic”.

Ona se na konferenciji pojavila sa voditeljkom Dušicom Jakovljević.

“Dušica je danas moj asistent, pošto je već duže vreme veliki profesionalac. Mene nije bilo dve i po – tri godine u javnosti. Očekujem naklonost novinara. Moram da priznam da sam bila opuštena, sada kada sam videla, nije baš jednostavno. Morate da me shvatite da sam pre svega održala svoje obećanje, posle velike priče i bombastičnih naslova, obećala sam da ću ispoštovati i doći kao prijatelj i čovek. Pisali ste svašta. Napisano je mnogo laži. Ispričaću kako se sve to desilo”, rekla je Romana kada se obratila novinarima.

“Dakle ja želim da kažem da kao građanin ove države, građanin sveta, ali zaštićena Ustavom Srbije, tražim od vas da ispoštujete zakon o prebacivanju za izvršeno krivično delo. Dakle to delo je izvršeno, kazna je odslužena i s tim je ta stvar završena”, dodala je ona.

“Zakoni u Australiji su takvi da kada priznate delo pola vam se prašta, tako da sam ja na predlog advokata priznala krivicu”, navela je Romana.

Podsetimo, sud u Brizbejnu je 27. juna izdao saopštenje u kojem je pisalo da su Romana Panić i Filip Mrkajić uhapšeni zbog pljačkanja bankomata u tom gradu. Policija je prethodno pribavila sve dokaze, snimke s video-kamera, izjave svedoka, prepiske iz telefona pevačice i njenog partnera, tako da je Romani i Filipu ostalo samo da priznaju krivično delo, što su oni i učinili, pravdajući se da su ostali bez novca u Australiji, gde su došli pre pandemije korona virusa.

U zatvoru je Romana bila do 1. avgusta, nakon čega je smeštana u centar za migrante, a u Beograd je deportovana 10. avgusta. Prilikom pretresa stana koji su Romana i Filip koristili u Brizbejnu, policajci su pronašli čitavu mehanizaciju koju je krimi-par koristio za pljačku bankomata – uređaj za “skiming”, kartice za skladištenje podataka na kojima su snimci klijenata na bankomatima, lične bankarske podatke za klijente i alat za instaliranje uređaja. Pronađeni su i snimci zabeleženi s kamere postavljene na jednom bankomatu, ali i 23.500 australijskih dolara.

Romana Panić (45) pojavila se u utorak, 6. oktobra, na konferenciji za medije, na kojoj je prvi put govorila o tome šta se dogodilo u Australiji, gde je pre nekoliko meseci uhapšena, piše “Telegraf”.

“U Australiju sam otišla turistički, nisam otišla da nešto kradem. Nisam pljačkala bankomate, nisam bila ni na kakvom terenu. Bila sam u sobi u kojoj su pronađeni dokazi, zbog čega sam proglašena saučesnikom”, rekla je Romana, dodavši da su je “novinari proglasili organizatorom”.

Međutim, na pitanje novinara da li je znala šta se nalazi u sobi, rekla je da je znala.

“Znala sam šta je to (aparat za krađu sa bankomata, prim. aut.), ali nisam to radila”! – tvrdi pevačica.

“Nisam imala način da se odbranim za to što sam se u datom momentu našla na tom mestu”, rekla je, misleći na hotelsku sobu u kojoj su pronađeni dokazi.

Na pitanje da li je pokušala da spreči svog partnera u obavljanju nečega što nije legalno, rekla je:

“To je baš, onako, intimno pitanje… Ono o čemu ja razgovaram sa nekim, nisam dužna da pričam”.

“Ne kajem se, jer to bi značilo da se kajem zato što volim”, kazala je na pitanje da li se kaje što je bila saučesnik.

“Pokajanje je jedina stvar koja može da nas vrati na pravi put. To je nešto moje, da li ću ja to da uradim pred Bogom. Niko mi nije okrenuo leđa, moji prijatelji mene poznaju, znaju kakav sam profil čoveka. Svi su me podržali”, dodala je.

“Advokat mi je garantovao da nemam nikakvu mrlju, da posle suđenja kupim kartu i preko Rima se vratim za Beograd. Suđenje se odužilo, posle pauze je trebalo da se pročita presuda. Međutim, pre čitanja presude u sudnicu su ušla dva policajca. Videla sam da su stvari krenule po zlu. Presuda je bila pročitana, da treba da idem u zatvor dva meseca. Advokat je došao i rekao: “Ovo je greška, ispravićemo, ti nemaš kriminalnu istoriju”… Međutim, to nije bilo tako”, rekla je Romana na konferenciji za medije.

Kako je objasnila, mesto u kojem je bila od 2. do 9. juna je bilo strašno.

“Temperatura je 5 stepeni, morate da izujete cipele, čarape, da budete bosi… To su jako teški uslovi, pogotovo za mene koja imam zdravstvenu komplikaciju. Australija je država koja na visokom nivou drži do ljudskih prava. Tu sam ostala 7 dana. Bilo je jako teško. Za mene je to bio veliki šok. Bila sam sama, odvojena od sveta… Ali, valjda sam se zbog tako teških uslova… Bog mi da snage i izdignem se iznad svega toga. Bilo je jako teških momenata”, rekla je pevačica.

“Ja sam 2. juna otišla u zatvor, bila 7 dana, i 9. juna sam prebačena u njihov prvi ženski zatvor. Posle tih 7 dana zatvor je bio Holivud, ako mogu tako u žargonu da kažem”, objasnila je.

“Imam zabranu ulaska u Australiju na 3 godine, posle toga mogu da podnesem zahtev za vizu”, rekla je Panićeva.

“Taj novac (23.500 dolara, prim. aut.) koji oni smatraju da je od toga, oni su već uzeli. Ne postoji nikakav novac koji treba da se vrati”, rekla je na temu ukradenog novca.

“Apsolutno nismo živeli od tih para. Uneli smo u Australiju 18.000 dolara…”, dodala je.

Dani u zatvoru bili najteži

“Prvih 7 dana je bilo najteže. Posle, kad sam došla u Brizbejn, shvatila sam da je okej, koliko je moguće u tom momentu. Najstrašnija su bila ta 22 dana izolacije. Teže mi je bilo zbog porodice, ljudi koji se brinu za mene. Znala sam da ću da prođem to… Bilo je teških momenata, ali kad dobijete znak od Boga… Bukvalno se oslonite na signale koje vam telo šalje, da je sve okej. Oni su mi dali snagu da izdržim”.

“Posle ta 22 dana sam primila pismo, znala sam da nisam sama. Ali, osećaj, biti na kraju sveta… Verujem da bi svima vama bilo jako teško”, rekla je Romana.

Pevačica je istakla da nije imala problema sa zatvorenicama, te da joj je “osećaj bio kao u filmu”.

“Svima im je bilo fascinantno, “ti si stvarno popularna pevačica?”. Tražile su mi da pevam. Poslednji dan sam ik okupila, 20-ak cura, otpevale smo dve pesme, ja i jedna devojka”, rekla je.

“Hvala Bogu i sebi”

“Pre svega se zahvaljujem Bogu što mi je dao snagu, sebi, svojoj porodici koja je sve izdržala. Sve je za ljude, ipak smo svi ljudi. Hvala Braji koji je stao u moju zaštitu. Hvala Sanji Đorđević, Breni, koje su kontaktirale moje roditelje. Ceca me nije zvala, ali hvala joj na izjavi da sam njen prijatelj. A, hvala i svima onima koji su me osudili”, rekla je Romana.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More