Ponovo se uvodi POLICIJSKI ČAS u Frankfurtu! Zbog povećanog broja zaraženih nove restriktivne mere

Foto: Tanjug/ AP Photo/Michael Probst
289

Zbog porasta broja infekcija korona virusom, vlasti u Frankfurtu su odlučile da reaguju i uvedu stroža antiepidemijska pravila, uključujući skraćeno radno vreme za barove, klubove i restorane.

Mere, koje će se primenjivati od sledećeg petka do za sada 18. oktobra, “delimično su nasilne” i odgovornim osobama nije lako. Ali Frankfurt je na pragu sledećeg nivoa eskalacije, i ne mođe se ići napred ukoliko se ne budu poštovale mere”, kaže Feldman.

U Frankfurtu će biti uveden i policijski čas od 22 sata, a u najprometnije ulice i tržne centre moćiće da se uđe samo sa zaštitnom maskom.

Privatne proslave biće ograničene na 25 ljudi na javnim mestima i 10 osoba na privatnim okupljanjima, a konzumiranje alkohola biće zabranjeno ceo dan na javnim mestima i u parkovima, preneo je Blic.

Kako se ocenjuje, mere će se negativno odraziti na rad restorana, bioskopa, pozorišta i koncertnih dvorana, ali su neophodne.

“Ove mere uvodimo jer nam je dužnost da zaštitimo najslabije u društvu, naše najmlađe i najstarije sugrađane, bolesne i nemoćne. Zahvaljujući ovakvim ograničenjima, deca mogu da nastave da idu u vrtiće i u škole. To je cena koju moramo da platimo da bismo sprečili potpunu zabranu kretanja”, kažu u lokalnoj upravi.

Spisak pogođenih parkova, trgova i trgovačkih zona trebalo bi da bude dostupan do četvrtka ujutro. Prema gradonačelniku, policijski čas utiče na gastronomiju, odnosno na restorane, pabove i barove. To ne utiče na događaje poput bioskopa, pozorišta ili koncerata.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More