Priznanje kongresmenu od najstarijeg srpskog društva u SAD: Najsjajnije svetlo koje obasjava odnose izmedu srpske dijaspore, Srbije i Amerike

Foto: Wikipedia
74

Srpski narodni savez, najstarije srpsko društvo u Americi, uručilo je priznanje američkom kongresmenu Dejvidu Mekinliju, jer je, kako kažu, podržavao srpsku zajednicu u Americi.

U tom savezu ističu da je priznanje Mekinliju uručeno za njegov doprinos u stalnom pomaganju ostvarivanja srpskih interesa, pozitivnom uticaju na reputaciju Srba u SAD i unapređenju odnosa dve zemlje.

Predsednik Srpskog narodnog saveza Dane A. Medić je na prijemu zahvalio Mekinliju na podršci Srbima i ocenio da kongresmen predstavlja Srbe na najbolji nacin u americkom Kongresu, navodi se u saopštenju.

Čestitkama se pridružio i počasni konzul Srbije u Americi Aleks Maceski, koji je ocenio da Srbi nisu imali puno podrške u Kongresu, izuzev preminulog senatora Džordža Vojnovića, koji je nastojao da promoviše interese Amerike i Srba.

Maceski je rekao da je kongresmen Mekinli „najsjajnije svetlo“ koje obasjava odnose izmedu srpske dijaspore, Srbije i Amerike.

Mekinli je zahvalio na urucenom priznanju i na poverenju koje mu je ukazano da radi sa Srpskim narodnim savezom u ocuvanju srpskog nasleđa, tradicije i kulture i naglasio da planira da poseti Srbiju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More