Ključna nedelja u Srbiji! Najnovije korona brojke iznenađujuće!

55

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 5.263 osoba, od toga je 67 bilo pozitivno, dok su preminule dve osobe.

Tokom današnjeg dana dr Predrag Kon je rekao da očekuje manje od 100 zaraženih u poslednja 24 sata, a za to je imao “jako” objašnjenje.

Podsetimo, juče smo imali svega 2.906 testiranih osoba, od koji su 102 bile pozitivne. Konov koeficijent, odnosno broj zaraženih u odnosu na broj testiranih, tako, juče je iznosio čak 3,51 odsto, što je zabrinjavajuć podatak, s obzirom na to da je idealno da u epidemiji on iznosi tek 0,5 odsto, da bi smo mogli da kažemo da je situracija mirna, a sve preko 2,5 odsto treba da nas brine. Najviše zaraženih juče je ponovo bilo iz Beograda.

Podsetimo, broj zaraženih u Srbiji, naročito u prestonici, raste od prošle nedelje. Na snazi je nova mera – svi ugostiteljski objekti i radnje rade samo do 23 sata, uključujući i one sa baštama.

Osim toga, sve više se spominje zatvaranje škola. Kako je jutros rekao dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba, ukoliko dođemo do toga da imamo 500 zaraženih na dnevom nivou, a što je moguće već za 14 dana, ukoliko se ne budemo pridržavali mera, upravo će se to i razmatrati. On je još rekao da je ova nedelja ključna, kao i to da će broj zaraženih u naredim danima svakako rasti.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More