Grčke granice i dalje zatvorene za SRBE! Određen novi datum ali…

Foto: printscreen Facebook Sitonija na dlanu/ Printscreen
66

Srpski građani neće moći da uđu u Grčku barem do 25. oktobra, kada će grčke vlasti ponovo skenirati korona situaciju kako u našoj zemlji, tako i kod njih.

Iako je letnja sezona već prošla, iako su srpski turisti digli ruke od ovogodišnjeg odlaska na omiljene destinacije poput Halkidikija, Tasosa ili Lefkade, jedan deo naših građana se ipak nadao da će zabrana biti ukinuta i da bi eventualno mogli da provedu tople jesenje dane na grčkom primorju.

Međutim, odluka da se produži zabrana ulaska našim građanima je ipak – očekivana. Naime, poslednjih dana korona bukti u Grčkoj, dešavalo se da je četvrtina svih registrovanih slučajeva u roku od 24 sata zabeležena među turistima, pa Grcima nije u interesu da sada dođe do dodatne eksplozije.

Podsetimo, pre nedelju dana i Evropska unija je odlučila da Srbiju ipak ne stavi na zelenu listu trećih zemalja kojima je dozvoljen ulazak na teritoriju Unije.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More