“Srbi za Trampa” jasno iskazali svoj stav: Bezrezervna podrška za američkog predsednika! (FOTO, VIDEO)

Foto:PrintScreen/Tviter Serbs for Trump
129

Predstavnici pokreta “Srbi za Trampa 2020” iz Merilenda i Viskonsina učestvovali su u skupovima podrške kandidatima za Kongres, saopšteno je iz te organizacije.

Kako navode, predsednik SAD Donald Tramp računa da kongresmeni izbore pobede u novembru kako bi republikanci preuzeli Donji Dom, prenosi “Nova.rs”.

“Pored našeg primarnog cilja, a to je izbor predsednika Trampa za drugi mandat, jako je značajno da se pokret ‘Srbi za Trampa 2020’ afirmiše i napravi jake kontakte na lokalnim nvoima, u distriktima gde živi srpsko rasejanje. To je najdirektniji način da utičemo na odluke koje se tiču naše zajednice, kako bi se one prenele i na državni nivo”, navela je prof. dr Olga Ravasi, pokretač i predsednica inicijative, prenose mediji.

Dodaje da je zato važno da se timovi i predstavnici pojavljuju na lokalnim skupovima i zastupaju srpsko-američko biračko telo.

Pokret “Srbi za Trampa” u Merilendu podržava Kimberli Klacik, republikansku kandidatkinju, koja se kandiduje na poziciju preminulog demokratskog veterana u Kongresu, Elajdže Kamingsa.

Stefani Lalić Adams, predstavnica pokreta “Srbi za Trampa 2020” je razgovarala sa njom, upoznala je sa biračkim telom srpskog rasejanja u tom distriktu i pružila joj punu podršku u ime inicijative na predstojećim izborima.

“Kim Klacik je bila jako zainteresovana za našu kampanju, i zahvalna na podršci”, navodi Lalić i dodaje da se pokret nada da će Kim pobediti, kako bi zastupala i interese sprsko-američke zajednice.

Takođe, u saveznoj državi Viskonsin, jednoj od ključnih dražava za izbore, predstavnici inicijative “Srbi za Trampa 2020”, Miroslav Јović i Slaviša Rađen sa drugim članovima učestvovali su na Oktobarfestu, pružajući podršku Kongresmenu Brajanu Stejlu za reizbor.

Organizacija Srbi za Trampa okupila se nedavno i ispred bolnice Volter Rid u kojoj je bio smešten američki predsednik Donald Tramp pošto je testiran pozitivno na koronavirus.

Izvor Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More