Patrijarh Irinej: Vučića osuđuju za izdaju koju nije počinio

Foto: Instagram/printscreen
28

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uhvatio se u koštac sa brojnim problemima Kosova i Metohije i pokazao se kao odgovoran državnik po mnogim nacionalnim pitanjima, izjavio je danas patrijarh srpski Irinej.

Patrijarh je, povodom pojedinih navoda u javnosti, rekao da već osam godina sluša o tome da Vučić “sprema izdaju Kosova i Metohije” i postavio pitanje da li ima smisla unapred osuditi čoveka za nešto što nije učinio, samo zato što neki smatraju da će to učiniti.

On je u intervjuu za današnje izdanje Večernjih novosti rekao da su sud o Vučićevom radu dali građani na izborima.

Komentarišući Sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine, potpisan 4. septembra u Vašingtonu, Irinej je ocenio da SAD mogu da odigraju veliku uulogu u postizanju dogovora Srba i Albanaca.

“Oni su velika politička, ekonomska i vojna sila koja je do sada bila isključivo na stani Albanaca, uprkos našim molbama da treba objektivno sagledati krizu na Kosovu i Metohiji. Mislim da treba prepustiti Srbima i Albancima da se sami oko svega dogovore bez nametanja rešenja u korist samo jednog naroda. U tom pogledu SAD mogu odigrati veliku istorijsku ulogu”, naveo je Irinej.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More