Berlin: Sud suspendovao policijski čas za barove i restorane

Foto: Tanjug/Christophe Gateau/dpa via AP
67

Sud u Berlinu je danas suspendovao policijski čas za barove i restorane, pridruživši se drugim sudovima u ukidanju mera koje je nametnula vlada, a čiji je cilj zaustavljanje daljeg širenja korona virusa.

Berlinska lokalna vlada je pre nedelju dana uvela policijski čas za barove i restorane od 23.00 do 6.00 ujutru, preneo je Rojters.

“Policijski čas je za sada susepndovan jer sud smatra tu meru nesrazmernom s obzirom na druge mere preduzete za borbu protiv pandemije”, izjavio je portparol administrativnog suda u Berlinu.

Sud je rekao da nema dokaza da su barovi i restorani koji su se pridržavali postojećih pravila o nošenju maski i socijalnom distanciranju doprineli povećanju stope zaraze.

Presuda je odgovor na tužbu koju je pokrenulo 11 vlasnika restorana koji su osporili policijski čas, ali ne i zabranu prodaje alkohola posle 23.00.

 

Merkelova dogovorila OŠTRIJE MERE sa 16 lidera pokrajina! Evo šta bi one mogle da znače!

Nekoliko drugih nemačkih gradova, uključujući Frankfurt, takođe, su uveli policijski čas za barove i restorane, a nemačke pokrajine su se složile s kancelarkom Angelom Merkel ove sedmice da takve mere treba da budu automatske čim stope zaraze u bilo kom području pređu 50 zaraženih na 100.000 stanovnika dnevno tokom nedelje.

Nemačka uvodi još strože mere! Evo od kada važe nova pravila za ulazak

Nakon Berlina i Frankfurta, i ovaj grad uvodi dodatne mere

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More