Francuska se sprema za noćni POLICIJSKI ČAS, evo kolika je kazna za kršenje

(AP Photo/Lewis Joly)
47

U Parizu i drugih osam gradova u Francuskoj od večeras stupa na snagu noćni policijski čas, kojim će biti pogođeno oko 20 miliona građana.

Ipak, određeni izuzeci će biti dozvoljeni, kao što je, na primer, džoging i izvođenje pasa u šetnju.

Noćni policijski čas će biti uveden u Parizu i osam drugih gradova, uključujući Marsej, Lion, Lil i Tuluz, prenosi BBC.

Policijski čas će važiti u vremenu između devet sati uveče i šest sati ujutru i biće na snazi najmanje mesec dana.

Restorani, kafići i bioskopi moći će da rade do devet sati uveče, a za istim stolom će i dalje moći da obeduje najviše šestoro ljudi, prenose francuski mediji.

Prodajna mesta sa hranom će i dalje moći da obavljaju dostavu tokom noći.

Tokom policijskog časa građani će moći da izlaze napolje radi džoginga i izvođenja pasa u šetnju, ali će im, kao i tokom prethodnog dvomesečnog karantina, biti potrebna dozvola za to.

Osim u ove svrhe, građani će tokom noći smeti da izlaze i radi hitnih medicinskih stanja, neophodnih kućnih poseta radi nege i putovanja vozom ili avionom.

Radnici koji rade u smenama tokom kasnih večernjih časova će takođe smeti da prekrše policijski čas, kada posao od njih to zahteva.

Francuske vlasti će angažovati 12.000 policajaca koji će se starati o poštovanju mera karantina.

Za kršenje mera predviđena je kazna od 135 evra, a za ponavljanje prekršaja, počinioci bi mogli da se suoče sa šest meseci zatvora i kaznom od 3.750 evra.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More