“Kritičan trenutak”: Poslednja “noć slobode” u Londonu pre prelaska na “nivo 2”, policija izašla na ulice

(Jonathan Brady/PA via AP)
24

Više policajaca izašlo je sinoć na ulice Londona kako bi zaustavili okupljanja više od šest osoba, kao i da bi osigurali zatvaranje pabova i restorana od 22 sata.

Ali stvari su eskalirale u Londonu kada su policajci od ljudi u barovima zahtevali da izađu pre 22 časa, piše Dejli Mejl.

Londonska policija izvršila je i nekoliko hapšenja nakon što su se pabovi zatvorili u 22 časa – dva sata pre nego što će grad preći na “nivo 2” odnosno “visokog rizika”.

Policija koja je pojačala patrole u blizini pabova zbog “opasnih i bezobzirnih kršenja” saopštila je da su njene snage spremne da spreče bilo kakve znakove “pijanog inaćenja”, prenosi Dejli Mejl.

Ovo je poslednja noć “slobode” Londonaca, uoči strožih ograničenja koja sprečavaju više domaćinstava da se sastanu na piću u pabu kada glavni grad u ponoć pređe na drugi nivo.

Policijski zvaničnik Mat Tvist rekao je za Ivning Standard: „Ovo je kritičan trenutak u borbi Londona protiv ovog smrtonosnog virusa”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More