SZO upozorava: Evropski zdravstveni kapaciteti pred limitom, još jedna stvar dodatno BRINE

(AP Photo/Martin Meissner)
70

Sve veći broj slučajeva korona virusa u Evropi uskoro bi mogao dovesti mnoge bolnice do kraja njihovih mogućnosti, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Prošle nedelje, naime, broj prijavljenih slučajeva korona virusa u Evropi bio je gotovo tri puta veći od onog na vrhuncu pandemije u prvom talasu u martu, rekao je u petak direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus na konferenciji za novinare u Ženevi, dodajući da je istovremeno broj umrlih daleko ispod nivoa iz marta, prenosi AP.

On je, međutim, upozorio da se broj hospitalizacija povećava i da u mnogim gradovima prijavljuju da će kroz nekoliko nedelja popuniti kapacitete na intenzivnoj nezi.

Tedros je naglasio taj trend brine SZO, jer će sezona gripa na severnoj polulopti takođe povećati potrebu za bolničkim krevetima.

Rekao je i da bi zemlje trebalo da prihvate jedinstveni pristup kovidu i gripu, s obzirom da se obe bolesti mogu pobediti istom strategijom – distancom, čistim rukama, maskama i dobro provetrenim prostorima.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More