“Novak je jednostavno želeo da igra u Beču, brzo smo se dogovorili”

(AP Photo/Christophe Ena)
90

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće ove sezone na ATP turniru u Beču, prvi put još od 2007. godine.

Cilj srpskog tenisera je jasan – da završi 2020. godinu na prvom mestu, a eventualnom titulom u prestonici Austrije osvojio bi i 500 bodova, pa bi tako skoro sigurno ispunio očekivanja.

Direktor turnira u Beču Hervig Straka kaže da je Novak postavio određene uslove za učešće, ali objašnjava i da su se lako dogovorili, piše Telegraf.rs.

– Đoković verovatno neće doći do kraja nedelje i ima nekoliko dodatnih želja. Kako bi sve funkcionisalo savršeno, mora da ima odgovarajuće okruženje, od hrane do fitnesa, to su stvari koje treba da ispunimo, ali sve je u redu. Nije bilo u pitanju ništa finansijske prirode. Brzo smo se dogovorili, Novak je jednostavno želeo da igra u Beču – rekao je Straka.

Nagađalo se da bi možda i Rafael Nadal mogao da učestvuje u prestonici Austrije pa da gledamo reprizu nedavnog finala Rolan Garosa.

– Razgovarao sam sa njim tokom ove nedelje, mislim da on neće doći – izjavio je direktor turnira.

Straka je nedavno rekao da bi Đokovića u Beč mogla da privuče trka za Federerovim rekordom i osvajanje novih bodova.

– To je bila i moja spekulacija i hvala bogu da se obistinila. Može da dobije 500 novih poena, tako da će svakako Novak biti maksimalno motivisan – objasnio je Straka.

Podsetimo, Đoković je 2007. godine osvojio turnir u Beču, pobedivši Stena Vavrinku u finalu. Ukoliko sve bude išlo po planu, Đoković bi 8. marta mogao da nadmaši Federerov rekord po broju provedenih nedelja na vrhu ATP liste.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More