Predsednik Nemačke čeka rezultate testa na korona virus, otkazao posete

31

Predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer nalazi se u karantinu, nakon što je pripadnik njegovog obezbeđenja bio pozitivan na testiranju na korona virus, potvrdila je Štajnmajerova portparolka i rekla da se čekaju predsednikovi rezultati testa.

Nemački predsednik je trebalo da se pojavi na ceremoniji dodele nagrada na sajmu knjiga u Frankfurtu, ali je njegova poseta ovom događaju otkazana, piše Dojče vele.

Ministar spoljnih poslova Nemačke Hajko Mas otišao je u karantin u septembru, nakon što je potvrđeno da je pripadnik njegovog obezbeđenja pozitivan na korona virus. Rezultati testa su kasnije pokazali da je nemački ministar negativan na kovid-19.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je u martu provela dve nedelje u samoizolaciji, zbog kontakta sa lekarom za kojeg se ispostavilo da boluje od kovid-19. Ona sama nije bila pozitivna na korona virus.

U Nemačkoj je u prethodna 24 časa potvrđen rekord od 7.830 novozaraženih, dok je u istom vremenskom intervalu kovid-19 doveo do smrtnog ishoda kod 33 osobe, saopštio je Institut “Robert Koh”.

Nemačka je od početka pandemije potvrdila 348.557 slučajeva kovid-19, od čijih je posledica do sada preminulo 9.767 ljudi.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More