Noćni policijski čas u Francuskoj: OPUSTELE ulice najvećih gradova, u Parizu učesnici protesta bacali kante (FOTO)

(AP Photo/Lewis Joly)
164

Od sinoć je na snazi policijski čas u Parizu i još 8 najvećih gradova, uveden s ciljem da se spreči dalje širenje korona virusa u Francuskoj koja se u ovom trenutku smatra evropskim žarištem epidemije.

(AP Photo/Lewis Joly)
(AP Photo/Lewis Joly)

Ova odluka izazvala je očekivano nezadovoljstvo francuskih ugostitelja kojima je ovogodišnje poslovanje ugroženo još tokom dvomesečnog prolećnog vanrednog stanja.

(AP Photo/Lewis Joly)

Predstojeći jednomesečni policijski čas od 21 do 6 ujutru promeniće životni ritam građanima Pariza, Liona, Marseja, Lila, Tuluza i drugih velikih gradova u kojima živi ukupno više od 20 miliona stanovnika.

(AP Photo/Lewis Joly)

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da policijski čas neophodan da bi se izbegao kolaps bolničkog sistema.

U jeku policijskog časa protest u Parizu

U jeku policijskog časa koji je sinoć u Parizu zbog novih mera protiv pandemije korona virusa stupio na snagu, organizovan je neprijavljeni protest protiv novih ograničenja.

U regionu Il de Frans, u kome je i prestonica Pariz, kao i u još osam francuskih regiona, od sinoć je na snagu stupila nova mera policijskog časa, koja će svakog dana u naredne četiri nedelje trajati od 21 sat do 6.00 ujutru.

“Sloboda, sloboda”, uzvikivalo je stotinak učesnika protesta na Trgu Šatle u četvrtom pariskom arondismanu, prenosi “Figaro”.

Učesnici protesta su bacali kante za smeće na ulicu, a policija je posle tridesetak minuta uspela da primora okupljene da se raziđu, piše francuski list.

Pariski dnevnik prenosi i atmosferu francuske prestonice tokom policijskog časa, navodeći da se u 21 sat sticao utisak kao da je 1.00 po ponoći, da su mnogi delovi grada pusti i da se građani pridržavaju mera.

“Figaro” piše da građani poštuju mere uvedene u još osam francuskih regiona – Lionu, Lilu, Tuluzu, Monpeljeu, Sent Etjenu, Eks-Marseju, Ruenu i Grenoblu.

DRASTIČNE MERE: Večeras zaključano 20 miliona Francuza – kazne i više od 3.000 evra

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More