“Autentičnost dokumenta bi se morala staviti pod veliki znak pitanja”: Analitičar o Bajdenovom “dokumentu o Kosovu”

(AP Photo/Carolyn Kaster)
155

Pojedini prištinski mediji objavili su jutros navodni dokument iz predsedničke kampanje Džozefa Bajdena, u kojem on najavljuje promenu američke politike prema Beogradu i Prištini u odnosu na ono što je zastupao predsednik Donald Tramp, ali postoji sumnja u autentičnost ove vesti, kaže politički analitičar Nemanja Starović.

“Autentičnost dokumenta pod nazivom ”Vizija za odnose sa Albanijom i Kosovom” bi se morala staviti pod veliki znak pitanja, budući da je plasiran preko jednog albanskog portala, da nije objavljen u američkim medijima, te da ga nema niti na jednom od zvaničnih kanala komunikacije Bajdenove kampanje”, objašnjava Starović za Kosovo onlajn.

On ukazuje da se na zvaničnoj internet stranici Džozefa Bajdena nalazi čitav niz dokumenata u kojima izlaže svoju viziju prosperiteta brojnih etničkih i manjinskih zajednica u SAD poput Jevreja, Arapa, Portorikanaca, ali ne i saopštenje koje je navodno upućeno Albancima.

“Posebno je zanimljivo to što dokument objavljen na albanskom portalu po strukturi neodoljivo podseća na saopštenje koje je Bajden pre nekoliko dana uputio grčkoj zajednici u SAD i koje je moglo poslužiti kao model za izradu ovog saopštenja upitne autentičnosti”, upozorava Nemanja Starović.

Mediji: Bajden “najavljuje promenu pristupa” SAD kada je reč o KiM

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More