Italija uvodi NOVE MERE! Najviše obolelih od početka pandemije, premijer se obratio naciji!

(AP Photo/Luca Bruno)
317

Italijanski premijer Ðuzepe Konte objavio je da će zbog pogoršanja epidemiološke situacije biti ograničeno radno vreme kafića i restorana, dok će gradonačelnici dobiti ovlašćenja da zatvaraju trgove i javna mesta posle 21 sat.

On je u obraćanju naciji u nedelju uveče pojasnio da će ugostiteljski objekti morati posle 18 sati da ograniče rad samo na usluge za stolom, da im se radno vreme ograničava na ponoć, zabranjeni su lokalni festivali, a teretane i javni bazeni za sada ostaju otvoreni, mada Konte nije isključio mogućnost da se i oni za koju nedelju zatvore, prenosi AP.

Konte je dodao i da na snazi ostaju preventivne mere – nošenje maski, održavanje distance i higijena ruku, prenosi BBC.

Prema njegovim rečima, i u školama će doći do promena koje će pogoditi starije učenike budući da se uvodi popodnevna smena, a podstiče se i online učenje.

“Moramo obratiti pažnju tamo gde nam je gard pao – na rođake i prijatelje. U tim situacijama potreban je maksimum predostrožnosti”, rekao je Konte koji je prilikom obraćnja naciji nosio masku.

On je kazao i da se mere uvode kako bi se izbeglo uvođenje karantina koji bi mogao da ugrozi ekonomiju zemlje.

U nedelju je u Italiji potvrđeno novih 11.705 slučajeva korona virusa, što je najviše od početka pandemije.

Do sada u toj zemlji je obolelo ukupno 414.000 osoba, dok je 36.500 preminulo, čime je po smrtnosti od virusa Italija na drugom mestu, odmah iza Velike Britanije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More