Policijski čas, zatvoreni barovi, zabrana okupljanja: Evropa JAČA MERE u borbi protiv korone

(AP Photo/Lewis Joly)
551

Evropa, suočena s drugim talasom epidemije, u nedelju je prešla prag od 250.000 umrlih od korona virusa, a sa više od 8.000 umrlih za nedelju dana, beleži najteži nedeljni bilans od sredine maja.

Brojne evropske zemlje pokušavaju da se zaštite uvođenjem jačih zaštitnih mera.

Tokom vikenda je u Francuskoj zabeležen rekordan broj obolelih od kovida-19, a zbog povećanja broja obolelih od subote je uveden policijski čas od 21 do 6 sati ujutru koji će trajati bar mesec dana, prenosi BBC i dodaje da onaj ko ga prekrši mora da ima validan razlog za to ili da plati kaznu od 135 evra.

(AP Photo/Lewis Joly)

Od ponedeljka svi barovi i restorani u Belgiji su zatvoreni na četiri nedelje, a na snazi je i policijski čas od ponoći do pet sati ujutru.

Takođe, uvedena je zabrana prodaje alkohola posle 20 sati.

U Švajcarskoj je uvedeno obavezno nošenje maski na svim zatvorenim mestima, kao i zabrana okupljanja više od 15 osoba na jednom mestu.

U Češkoj još nije odlučeno da li je potreban karantin, a ta zemlja je trenutno prva po broju oboljevanja u Evropi.

(AP Photo/Petr David Josek)

U Irskoj će danas biti predstavljene nove mere, a pretpostavlja se da će biti zatvorene ne-esencijalne prodavnice i kompanije.

U Nemačkoj, kancelarka Angela Merkel je zbog povećanog broja oboljevanja pozvala ljude da ostanu kod svojih kuća i da izbegavaju putovanja ukoliko je to moguće.

(AP Photo/Luca Bruno)

Takođe u Italiji je od danas ograničen rad barova i restorana, ako i lokalne manifestacije.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More